Mustan metsän kinkkua, suppiksia ja pastaa

11/07/2013


Sateiseen ja pimenevään marraskuun iltaan sopii höyryävän kuuma, kermainen pasta.

Kuivatuista suppilovahveroista saa hienon, sileän sienikastikkeen jota kelpaa tarjota niin arkena kuin paremmilla päivällisilläkin.

Lisäksi savuista, rapeaksi paahdettua schwarzwaldin kinkkua ja kermaa. Tuhtia, lämmittävää ja maukasta, mikäs sen mukavampaa.

2 annosta tai 4 pientä alkuruokaa

n. 200 g pastaa tai nälän mukaan (tässä bavette)
100 g schwarzwaldin kinkkua
noin. 1 - 1,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 dl kermaa
(0,5 dl maitoa tarvittaessa)
1 valkosipulin kynsi
oksa timjamia tai hiukan rosmariinia
mustapippuria
(parmesaania tai vastaavaa)
(lehtipersiljaa)

Kaada kerma kattilaan ja lisää sienet. Anna sienten liota kermassa noin 20 - 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa jos sienet imevät kovasti nestettä.

Lisää kattilaan litsattu valkosipulin kynsi ja yrtit. Kuumenna kastike hyvin hiljaisella tulella lähes kiehumispisteeseen jolloin valkosipulin ja yrttien maut ehtivät imeytymään kastikkeeseen. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Kastikkeen valmistuessa ehtii paahtamaan kinkkuviipaleet. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperin päälle kinkkuviipaleet irti toisistaan ja paista uunissa muutama minuutti molemmin puolin, kunnes kinkku rapeutuu sopivasti.

Keitä pasta kypsäksi samalla kun viimeistelet kastikkeen. Poista kerman seasta valkosipuli ja yrtit. Aja kastike aivan tasaiseksi sauvasekottimella. Tarkista maku ja kaada kastike takaisin kattilaan tai pannulle. Kuumenna uudelleen ja anna kastikkeen keittyä hiukan kasaan.

Lisää kypsä pasta kastikkeen sekaan ja sekoita. Murenna sekaan osa kinkkuviipaleista, lisää hiukan lehtipersiljaa ja parmesaania jos haluat. Rouhi päälle mustapippuria ja koristele annos rapealla kinkkusiivulla. Tarjoa heti.



Hävikkiviikonkin teemaan sopivasti tähän pastaan saa hyödynnettyä kuivattujen suppiksien jämät pussin pohjalta.

You Might Also Like

10 kommenttia

  1. Miten bavette eroaa linguinesta. Pastatietämykseni loppuu hyvän matkaa ennen bavettea ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin että sinä olisit tiennyt, meikä vain copy paste laatikon kyljestä... Oisko samaa kamaa mutta eri maakunta ja eri nimi?

      Poista
    2. Ilmeisesti bavette on nyt jotenkin rantautunut Suomeen, koska olin juuri juhlissa, joissa yksi ei-ruokaharrastaja, mainitsi bavetten olevan lempipastansa. Leukani loksahti. Olisin ollut ihan ulalla ilman tätä kirjoitusta ;-)

      Poista
    3. Kyllä olis mennyt ohi minultakin vielä viime viikolla :)

      Poista
  2. Mustanmetsän kinkku on herrrrkullista.
    Mun mielestä linguinen ja bavetten ero on se, että linguine on litteä ja bavette hieman kupera. Tämä pastakaavio on hieno vaikka bavettea ei siellä olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mahtava kaavio. Bavette on tosiaan kupera, joten siinä lienee se ero..

      Poista
  3. Sekoitit juuri minun suppiskäyttösuunnitelmat! Että kiitti vaan ;)

    Oikeastaan ainoa asia, jota kaipasin lihattomassa lokakuussa oli rapeaksi paahdettu, ilmankuivattu kinkku. Se on niin hyvää!

    VastaaPoista
  4. Tällainen ruoka auttaa kestämään pimeät vuodenajat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, pimeällä ja kylmällä voi tankata vähän tukevammin :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.