Härkäpapu - maissipyörykät

6/17/2015


Inkiväärillä ja chilillä maustetut mehevät pyörykät voi tarjota sellaisenaan salaatin kera tai tukevampana ateriana mieleisten lisukkeiden kera. Pyörykät voi muotoilla myös pihveiksi, ja paistaa varovasti grillissä tai pannulla jos kasvisburgeri houkuttaa :)

n. 12 pyörykkää

3 dl pakastemaissia sulatettuna
1 dl Versohärkäpapurouheseosta
1 valkosipulin kynsi
½ dl vettä

vajaa ½ tl jauhettua kurkumaa
¼ – ½ tl jauhettua inkivääriä
¼ – ½ tl chilijauhetta
ripaus mustapippuria
suolaa

Laita maissit, hienonnettu valkosipuli ja vesi kulhoon ja surauta sauvasekoittimella karkeaksi massaksi.

Aja toisessa astiassa härkäpapurouheseos sauvasekoittimella korppujauhon kaltaiseksi karkeaksi jauhoksi. Sekoita jauhojen joukkoon kuivat mausteet. Inkivääriä ja chiliä voi laittaa ensin puolet, ja lisätä myöhemmin oman maun mukaan.

Yhdistä ainekset ja sekoita huolellisesti. Anna seoksen vetäytyä puolisen tuntia. Tarkista maku kohdalleen.

Pyöritä käsin massasta tasakokoisia pyöryköitä. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja paista pyöryköihin keskilämmöllä kaunis väri ja anna kypsyä muutamia minuutteja.

Tarjoa vaikkapa chilijogurtin ja salaatin kera.


Tämä postaus on toinen osa Verso Foodin kampanjaa, jossa olen mukana. Ensimmäinen resepti löytyy tästä linkistä.


Näiden ensimmäisten kokeilujen perusteella härkäpapurouhesoes tuntuu toimivan mainiosti sidosaineena taikinamassoissa. Hyvä vastike esimerkiksi perinteisille korppujauhoille lihapullien teossa.


Alla lisätietoja siitä miten pääset mukaan ja kokeilemaan härkäpapurouheseosta.


Haluatko kokeilla Verso Foodin härkäpapurouheseosta ja tuottaa siitä materiaalia sosiaaliseen mediaan? Kolme ensimmäistä tähän postaukseen halukkuutensa ilmoittanutta saa tuotepaketin käyttöönsä. Verso Foodin edustaja on kiinnostuneisiin suoraan yhteydessä, ja antaa tarkemmat kilpailuohjeet.
Tuotetestauksesta syntyneen reseptin, kuvapostauksen tai mielipidekirjoituksen saa halutessaan ilmoittaa Verso Foodin järjestämään kilpailuun. Ensimmäinen kilpailu käydään kaikkien osallistuneiden kesken Facebookissa. 


Yleisö äänestää kauneimman ruokakuvan, mutta kekseliäimmän ja/tai mielenkiintoisimman ohjeen luoneen TAI aiheesta muuten hyvin kirjoittaneen voittajan valitsee ulkopuolinen raati. Voittajakirjoituksen laatinut voittaa 100 euron matkalahjakortin, yleisökilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan kolme Verso Foodin tuotepakettia.”
Verso Food Facebookissa.Yhteistyössä:

http://www.versofood.fi/fi/


You Might Also Like

0 kommenttia