Härkäpapu - maissipyörykät
6/17/2015Inkiväärillä ja chilillä maustetut mehevät pyörykät voi tarjota sellaisenaan salaatin kera tai tukevampana ateriana mieleisten lisukkeiden kera. Pyörykät voi muotoilla myös pihveiksi, ja paistaa varovasti grillissä tai pannulla jos kasvisburgeri houkuttaa :)
n. 12 pyörykkää
3 dl pakastemaissia sulatettuna
1 dl Versohärkäpapurouheseosta1 valkosipulin kynsi
½ dl vettä
vajaa ½ tl jauhettua kurkumaa
¼ – ½ tl jauhettua inkivääriä
¼ – ½ tl chilijauhetta
ripaus mustapippuria
suolaa
Laita maissit, hienonnettu valkosipuli ja vesi kulhoon ja surauta sauvasekoittimella karkeaksi massaksi.
Aja toisessa astiassa härkäpapurouheseos sauvasekoittimella korppujauhon kaltaiseksi karkeaksi jauhoksi. Sekoita jauhojen joukkoon kuivat mausteet. Inkivääriä ja chiliä voi laittaa ensin puolet, ja lisätä myöhemmin oman maun mukaan.
Yhdistä ainekset ja sekoita huolellisesti. Anna seoksen vetäytyä puolisen tuntia. Tarkista maku kohdalleen.
Pyöritä käsin massasta tasakokoisia pyöryköitä. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja paista pyöryköihin keskilämmöllä kaunis väri ja anna kypsyä muutamia minuutteja.
Tarjoa vaikkapa chilijogurtin ja salaatin kera.
Tämä postaus on toinen osa Verso Foodin kampanjaa, jossa olen mukana. Ensimmäinen resepti löytyy tästä linkistä.
Tuotetestauksesta syntyneen reseptin, kuvapostauksen tai mielipidekirjoituksen saa halutessaan ilmoittaa Verso Foodin järjestämään kilpailuun. Ensimmäinen kilpailu käydään kaikkien osallistuneiden kesken Facebookissa.
Verso Food Facebookissa.
Yhteistyössä:
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.