Papupihvit

6/24/2015


Jos voimakkaat ja maanläheiset maut ovat mieleesi, kannattaa kokeilla näitä kasvispihvejä, joissa on mustia papuja, härkäpapurouheseosta ja kuivattuja sieniä. Käytin suppilovahveroita, mutta muutkin metsäsienet sopivat varmasti hyvin.

Liotin sieniä jä härkäpapurouhetta puolisen tuntia desilitrassa vettä, jonka aikana neste imeytyi täysin. Jos kaikki neste ei imedy, kannattaa se valuttaa pois ennen muihin aineisiin lisäämistä ettei taikinasta tule liian vetistä.

4 pientä pihviä

½ dl Versohärkäpapurouheseosta
½ dl kuivattuja sieniä (kevyesti murskattuna)
1 dl vettä

1 prk kypsiä mustia papuja (285/170g valutettuna)
1 valkosipulin kynsi
pätkä kevätsipulia (n. 20g)
1 tl kuivattua yrttiseosta (esim. Provencale)
pieni hyppysellinen chilirouhetta
hyppysellinen mustapippuria
¼ tl – ½ tl suolaa

Laita sienet ja härkäpapurouheseos likoamaan veteen noin puoleksi tunniksi. Hienonna valkosipuli ja kevätsipuli. Huutele pavut kylmässä juoksevassa vedessä ja jätä siivilään valumaan.

Siirrä pavuista 2 – 3 rkl syrjään, murskaa ne kevyesti haarukalla ja jätä odottamaan.

Laita loput pavut astiaan ja hienonna sauvasekoittimella karkeaksi massaksi. Lisää liotetut sienet ja härkäpapurouhe ja surauta massa tasaiseksi. Hiukan sattumia kannatta jättää sekaan.

Yhdistä kulhossa kaikki ainekset, mausta ja sekoita hyvin. Siirrä jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ennen paistamista.

Muotoile massasta pieniä pihvejä ja paista kuumalla pannulla öljyssä (ja voissa) pari minuuttia molemmin puolin. Pihvien rakenne on esim. jauhelihapihvejä herkempi, joten käännä varovasti lastalla.

Tarjoa vaikkapa salaatin ja tsatsikin kera.


Tämä postaus on osa Verso Foodinkampanjaa, jossa olen mukana. Myös Kivistössä on kokattu härkäpavuista, uusimman empanadareseptin näet tästä.

Vielä ehdit mukaan testaamaan härkäpapurouhetta, alla lisätietoa!

Haluatko kokeilla Verso Foodin härkäpapurouheseosta ja tuottaa siitä materiaalia sosiaaliseen mediaan? Kolme ensimmäistä tähän postaukseen halukkuutensa ilmoittanutta saa tuotepaketin käyttöönsä. Verso Foodin edustaja on kiinnostuneisiin suoraan yhteydessä, ja antaa tarkemmat kilpailuohjeet

Tuotetestauksesta syntyneen reseptin, kuvapostauksen tai mielipidekirjoituksen saa halutessaan ilmoittaa Verso Foodin järjestämään kilpailuun. Ensimmäinen kilpailu käydään kaikkien osallistuneiden kesken Facebookissa. 

Yleisö äänestää kauneimman ruokakuvan, mutta kekseliäimmän ja/tai mielenkiintoisimman ohjeen luoneen TAI aiheesta muuten hyvin kirjoittaneen voittajan valitsee ulkopuolinen raati. Voittajakirjoituksen laatinut voittaa 100 euron matkalahjakortin, yleisökilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan kolme Verso Foodin tuotepakettia.”

Verso Food Facebookissa.

Yhteistyössä:

https://www.facebook.com/VersoFood?fref=ts
You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.