Raikas vesimeloni - tomaattisalaatti

6/26/2015


Kesäinen tomaatti – vesimelonisalaatti raikastaa hyvin grilliruokia ja maistuu sellaisenaankin, erityisesti hellepäivinä, sitten kun niitä koittaa. Chili antaa salaattiin mukavasti tulisuutta, joka sopii hyvin tomaattien ja melonin makeuden vastapainoksi.

Lisäsin salaattiin hiukan sumakkia, jota olen nyt innokkaasti käyttänyt kun sitä viimein sain. Jos sumakkia ei löydy maustekaapista, voi salaattiin lisätä hiukan enemmän sitruunamehua.

2 - 4 annosta

250g kirsikkatomaatteja
250g vesimelonia (paino kuorittuna)
n. 25g pala punasipulia silputtuna
1 vihreä chili silputtuna (siemenillä tai ilman)

oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa ja pippuria

1 - 2 rkl pinjansiemieniä
1 tl sumakkia (tai maun mukaan)
pieni kourallinen basilikan tai korianterin lehtiä

Laita silputtu punasipuli ja chili kulhoon. Lorauta päälle kevyesti oliiviöljyä ja hiukan sitruunamehua. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja jätä maustumaan.

Pilko tomaatit kahteen tai neljään osaan ja vesimeloni pieniksi kuutioiksi. Lisää ainekset kulhoon ja sekoita sipulien ja chilien kanssa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Anna jäähtyä.

Lisää salaattiin juuri ennen tarjoilua pinjansiemenet, basilikan lehdet ja sumakki. Sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa öljyä ja sitruunamehua. Tarjoa heti.




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.