Lime – jogurttimarinoitua kananpoikaa

6/04/2015


Kuivatuista limeistä jauhettu limejauhe on ärhäkkään voimakas ja ihan omanlaisensa mauste, joka yhdessä chilijauheen kanssa antaa maun tälle kanaruoalle.

Limejauhe on minulle aika uusi tuttavuus, mutta sen verran olen maustetta testaillut, että uskallan tämän ohjeen pistää jakoon.

Jogurtti pehmentää mausteiden voimaa, joten tämä resepti on enemmän siellä miedon kuin tulisen tai voimakkaan puolella, joten lisää mausteita jos haluat reilusti voimakkaampaa makuelämystä.

4 kpl nahallisia ja luullisia kananpojan reisipaloja (tai jotain vastaavaa)

1 tl kuivattua limejauhetta (dried lime powder)
1 tl kashmirin chilijauhetta (tai ¼ tl tavallista)
½ tl jauhettua kurkumaa
ripaus mustapippuria
suolaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
n. ½ dl maustamatonta täysrasvaista jogurttia

Sekoita kuivat mausteet ja valkosipuli keskenään ja lisää ne jogurtin sekaan. Sekoita ainekset hyvin.

Laita broilerin reisipalat astiaan, lisää jogurttimarinadi ja hiero se huolellisesti lihojen pinnalle ja nahan alle. Siirrä jääkaappiin maustumaan noin 3 - 4 tunniksi.

Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 – 40 minuuttia tai grillaa kypsäksi.

Tarjoa mieleisten lisukkeiden kera.




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.