Broilerinmaksamoussea à la Copas y Tapas

10/22/2015


Tämä herkullinen ja helppotekoinen broilerinmaksamousse on uudesta Copas y Tapas - Erilaisia tapoja kirjasta.

Tein ihan pienen muutoksen reseptiin käytännön syistä, alkuperäiset määrät ovat suluissa.

250 g broilerinmaksaa
85 g voita
2 laakerinlehteä
5 timjaminoksaa
40 ml brandyä (50 ml)
30 ml vettä (20 ml)
suolaa ja mustapippuria

Huuhtele ja valuta maksat hyvin. Laita voi, laakerinlehdet ja timjaminoksat pannulle ja kuumenna. Kun voi vaahtoaa, lisää maksat ja ruskista nopeasti. Lisää brandy, anna kiehahtaa, ja lisää vesi. Kypsennä kunnes maksat ovat juuri ja juuri kypsiä. Poista laakerinlehdet ja paksuimmat timjaminoksat.

Kaada ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä pari minuuttia kunnes seos on sileää. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada massa laakeaan astiaan ja jäähdytä. Anna makujen tasaantua jääkaapissa muutamia tunteja ennen tarjoamista.

Tarjoa paahdetun leivän kanssa.

Kirjassa mousse tarjotaan hienostuneemmin leivän ja aprikoosipyreen kanssa, mutta hyvin maistui kapristenkin kera!


En ole helsinkiläisessä Copas y Tapas ravintolassa (vielä) käynyt, joten minulla ei ollut minkäänlaisia ennakko-odotuksia kirjasta kun se kolahti postiluukusta.

Oivaltavasti ja ennakkoluulottomasti skandinaavisia raaka-aineita ja espanjalaisia vaikutteita yhdistäviä reseptejä on koottu ravintolan matkan varrelta. Enemmän kirjan resepteissä ollaan kallellaan skandinaavisuuteen ja paikallisuuteen kuin välimerellisyyteen, kuten esipuheessakin todetaan, mutta kyllä sivuilta löytyy espanjalaistakin vaikutusta.

Ruokaohjeissa sesongit ovat vahvasti mukana ja kirjasta saakin lisää irti kunhan päästään taas seuraavaan luonnonyrttien ja marjojen kasvukauteen. Sitä odotellessa voi kokeilla vaikka possurilletteä saaristolaisleivän ja lakritsin kera tai suolakuoressa paahdettua mukulaselleriä.

Suurin osa kirjan resepteistä on sen verran monivaiheisia ja hienostuneita, ettei niitä ehkä kannata kiireisinä arki-iltoina kokeilla, mutta kiirettömiin kokkaushetkiin ja viikonloppuihin inspiroivat ohjeet sopivat mitä parhaiten.
 
Kirjasta löytyy lähes 60 reseptiä, niin tapaksia, pääruokia kuin jälkiruokiakin. Juomasuositukset löytyvät jokaiselle annokselle! Suosittelen tutustumaan!

Copas y Tapas – Erilaisia tapoja (Lahdenoja-Lahdenoja-Väisänen) kirja saatu Bazar Kustannukselta. Kiitos!

You Might Also Like

0 kommenttia