Paistetut perunat intialaisittain

10/25/2015


Aromikkaita mausteita, chilin poltetta ja intialaista, eksoottista mangojauhetta. Siinä on näiden paistettujen perunoiden ydin.

Mangojauhe (amchur/amchoor) on vihreistä tai raaoista mangoista kuivattua ja jauhettua maustetta jossa on hieno happaman sitruksinen aromi.

Resepti on mukaeltu tästä ohjeesta. En tiedä ovatko nämä alkuperäisen reseptin mukaisesti parhaita pottuja ikinä, mutta aika pahuksen lähellä kuitenkin!

Näissä on aika reilusti potkua joten kannattaa varata jogurttia taittamaan poltetta.

2 annosta lisukkeena

n. 600 g perunoita

1 rkl voita (tai ghee)
loraus öljyä

1 tl jeeran siemeniä
1 valkosipulin kynsi silputtuna
2 cm pätkä inkivääriä raastettuna
1 punainen chili silputtuna
1 tl jauhettua korianteria
½ tl kashmirin chilijauhetta
1 tl mangojauhetta (amchur)
suolaa
(yrttejä ja jogurttia)

Kuori perunat ja kuutioi isoiksi paloiksi. Keitä perunat nipin napin kypsiksi, valuta ja anna kuivahtaa.

Laita pannulle voi ja loraus öljyä. Kuumenna miedolle keskilämmölle ja lisää jeeran siemenet. Kun jeera alkaa tuoksua, lisää valkosipuli, inkivääri ja chili. Anna lämmetä hetki ja lisää jauhettu korianteri ja chilijauhe sekä perunat.

Sekoita hyvin ja anna paistua viitisen minuuttia. Lisää mangojauhe ja suolaa. Sekoita ja paista noin 15 minuuttia sekoitellen kunnes perunat ovat kauniin värisiä.

Tarkista maku ja lisää tuoreita yrttejä maun mukaan. Tarjoa maustamattoman jogurtin kera.




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.