Lämmittävä chilimunakas
10/08/2015Ostin paikallisesta etnisestä ruokakaupasta ison pussillisen kippuraisia sivri chilipaprikoita. Noin 15 – 20 cm pitkät paprikat ovat mietoja ja raikkaan vihreän makuisia, joista leviää koko kehoon mukava lämpö. Tarjolla siis täydellinen pakkasaamun munakas tai kevyt lounas.
1 annos
noin 20 – 22 cm pannu
3 kananmunaa
n. 3 mietoa chilipaprikaa
loraus oliiviöljyä
n. ½ rkl voita
ripaus suolaa
Leikkaa paprikoita noin puolen sentin siivuiksi niin paljon että pannun pohja peittyy. Kaada pannulle loraus oliiviöljyä ja lisää nokare voita. Kuumenna miedolle keskilämmölle ja paista sekoitellen kunnes chilipaprikat pehmenevät, noin 5 – 8 minuuttia.
Riko munat astiaan ja vatkaa rakenne rikki. Mausta ripauksella suolaa. Kaada munakasmassa pannulle ja siirtele sitä lastalla reunoilta keskustaa kohti. Paista muutama minuutti kunnes munakas on sopivasti hyytynyt.
Tarjoa heti sellaisenaan leivän kera.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.