Balsamico paahdettu porsaankyljys | Balsamic Roasted Pork Chop
9/15/2016
Paksu ja mehevä
porsaan silavakyljys on hieno raaka-aine josta saa helposti hyvää
ja näyttävää liharuokaa.
Balsamiviinietikka
ja kokojyväsinappi antavat tälle syyspäivään täydellisesti
sopivalle herkulle voimakkaan syvän maun ja upean värin.
Lisukkeeksi voi kokeilla vaikka paahdettuja perunoita tai
palsternakkaa pannulla. Minä valitsin perinteisen perunasoseen, se
ei petä koskaan porsaankyljysten kaverina.
n. 300g silavakyljys
1 rkl
balsamiviinietikkaa
½ rkl
kokojyväsinappia (dijon)
1 tl hunajaa
1 pieni
valkosipulinkynsi raastettuna
pieni hyppysellinen
kuivattua rosmariinia
suolaa ja pippuria
Jos käytät
nahallista silavakyljystä, kannattaa kamaraan leikata viillot
jolloin se rapeutuu uunissa herkulliseksi.
Sekoita marinadin
ainekset keskenään. Laita kyljys pieneen muovipussiin ja kaada
maustekastike perään. Hiero marinadi hyvin lihaan kiinni ja laita
jääkaappiin pariksi tunniksi. Ota liha noin puoli tuntia ennen
kypsennystä huoneenlämpöön.
Nosta liha pois
marinadista ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla molemmin
puolin. Laita kyljys paistoritilän päälle ja lusikoi pinnalle
maustekastiketta. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 25 – 30
minuuttia. Anna lihan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
In English
1 portion
300g pork chop
1 tbsp balsamic
vinegar
½ tbsp whole grain
mustard (dijon)
1 tsp honey
1 small garlic
clove, grated
a pinch of dry
rosemary
Stir together the
ingredients for the marinade. Put the pork chop in a small plastic
bag and pour in the marinade. Rub in, seal and refridgerate for two
hours. Take the meat to room temperature about 30 minutes before
cooking.
Preheat the oven to
200C. Put the pork chop over a baking rack. Season to taste with salt
and pepper on both sides. Spoon over some of the marinade. Roast for
25 – 30 minutes. Let the chop rest for 10 minutes before serving.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.