Balsamico paahdettu porsaankyljys | Balsamic Roasted Pork Chop

9/15/2016


Paksu ja mehevä porsaan silavakyljys on hieno raaka-aine josta saa helposti hyvää ja näyttävää liharuokaa.

Balsamiviinietikka ja kokojyväsinappi antavat tälle syyspäivään täydellisesti sopivalle herkulle voimakkaan syvän maun ja upean värin. Lisukkeeksi voi kokeilla vaikka paahdettuja perunoita tai palsternakkaa pannulla. Minä valitsin perinteisen perunasoseen, se ei petä koskaan porsaankyljysten kaverina.

n. 300g silavakyljys

1 rkl balsamiviinietikkaa
½ rkl kokojyväsinappia (dijon)
1 tl hunajaa
1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
pieni hyppysellinen kuivattua rosmariinia

suolaa ja pippuria

Jos käytät nahallista silavakyljystä, kannattaa kamaraan leikata viillot jolloin se rapeutuu uunissa herkulliseksi.

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita kyljys pieneen muovipussiin ja kaada maustekastike perään. Hiero marinadi hyvin lihaan kiinni ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Ota liha noin puoli tuntia ennen kypsennystä huoneenlämpöön.

Nosta liha pois marinadista ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Laita kyljys paistoritilän päälle ja lusikoi pinnalle maustekastiketta. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 25 – 30 minuuttia. Anna lihan vetäytyä hetki ennen tarjoamista. 


In English

1 portion

300g pork chop
1 tbsp balsamic vinegar
½ tbsp whole grain mustard (dijon)
1 tsp honey
1 small garlic clove, grated
a pinch of dry rosemary

Stir together the ingredients for the marinade. Put the pork chop in a small plastic bag and pour in the marinade. Rub in, seal and refridgerate for two hours. Take the meat to room temperature about 30 minutes before cooking.

Preheat the oven to 200C. Put the pork chop over a baking rack. Season to taste with salt and pepper on both sides. Spoon over some of the marinade. Roast for 25 – 30 minutes. Let the chop rest for 10 minutes before serving.




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.