Sardelli - kaprispasta | Pasta with Anchovies and Capers
9/04/2016
Nopea ja simppeli,
muutamasta aineksesta pyöräytetty pastakastike on täynnä niin
voimakkaita makuja, että tästä joko pitää tai ei. En usko että
siltä väliltä olevat ajatukset sopivat tähän ruokaan, eikä ole
tarkoituskaan. Tämä pasta sopii niille joille jo ajatus
sardelleista, chilistä, valkosipulista ja kapriksista nostaa veden
kielelle. Ja lehtipersilja viimeistelee kaiken!
1 annos
n. 80 - 100g pastaa
3 - 4 pientä
sardellifilettä
1 pieni
valkosipulinkynsi, hienonnettuna
n. 1 rkl kapriksia
pieni hyppysellinen
chilihiutaleita
mustapippuria
lehtipersiljaa,
silputtuna
1 ½ rkl oliiviöljyä
Laita pasta
kiehumaan runsaaseen, reilusti suolattuun veteen.
Kaada oliiviöljy
pannulle ja kuumenna miedolle keskilämmölle. Lisää hienonnettu
valkosipuli ja kaprikset. Kuullota sekoitellen noin minuutin ajan ja
lisää pieniksi paloitellut sardellit sekä chilihiutaleet. Jatka
kypsennystä parisen minuuttia sekoitellen kunnes sardellit
pehmenevät kastikkeen sekaan.
Lisää lopuksi
hienonnettua lehtipersiljaa oman maun mukaan sekä hyppysellinen
rouhittua mustapipppuria. Kaada kypsä, valutettu pasta pannulle ja
sekoita ainekset hyvin keskenään. Syö heti kuumana!
In English
1 portion
80 – 100g pasta
3 – 4 flat fillets
of anchovies, chopped
1 small garlic
clove, minced
1 tbsp capers
a small pinch of
chili flakes
cracked black pepper
flat leaf parsley to
taste
1 ½ tbsp extra
virgin olive oil
Cook pasta according
to packet instructions. Pour olive oil into a skillet and heat over a
medium heat. Add garlic and capers and fry gently for a minute or so.
Add anchovies and chili flakes. Cook stirring for two minutes or
until the anchovies are almost melted into the sauce. Add parsley and
season to taste with black pepper. Add drained pasta and strir
together. Serve immediately!
10 kommenttia
Melkein jo suussa maistuu miten tämä kastike sopii sisilialaiseen sitruunapastaan, joka jäi eilen käteen kaupunkireissulta.
VastaaPoistaKyllä vaan :) Kuulostaa hyvältä kombolta!
PoistaLuulen, että tykkäisin tästä! Sopivaa särmää.
VastaaPoistaNiinpä :) Kyllä tuossa makujen puolesta on särmää ihan kivasti!
PoistaTuo on niin herkullinen pasta;olen joskus tehnyt samantapaista.Pitäisi taas tehdä uudestaan:)
VastaaPoistaNiin on :) Ja parasta että sitä voi helposti muunnella aina vähän maun mukaan ja silti on hyvää!
PoistaSun pasta-annokset saavat mut aina kaipaamaan pastaa, vaikka aika pitkälti olenkin jo gluteenuttomuuteen sopeutunut... Tämän tapaista tapasin ennen tehdä. :)
VastaaPoistaJoo, tylsää jos ei voi pastaa syödä. Taitaahan pastaa saada jo gluteenittomana, mutta en tiedä yhtään millaisia ne on laadultaan ja maultaan...
PoistaOnneksi nykyään saa tosi hyviäkin gluteenittomia pastoja - pitää vaan vähän tehdä ihmiskokeita, että löytää sen itsestä parhaan. Jummijammi tää anjovis-kaprishomma kuulostaa ihanalta - täydellisen suolaiselta!
PoistaHyvä tietää jos sattuu joskus tarvitsemaan! Itse on sillai onnekas kun voi syödä mitä vaan :) Ja joo, kyllä tuossa suolapitoisuus on kohdallaan, mutta siinä se juju taitaa piilläkin :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.