Paahdettu paprika-linssikeitto | Roasted Bell Pepper and Lentil Soup
9/09/2016
Paahdetut paprikat ovat tämän keiton ydin. Lämpimät mausteet tunnistaa taustalta, mutta pääosan vie paprikoiden syvä ja pehmeän makea maku. Linsseissä tulee täyteläisyyttä ja monien kaipaamaa kasviproteiinia. Monella tapaa mainio soppa!
Leppoisaa viikonloppua!
Leppoisaa viikonloppua!
2 isoa annosta
4 punaista paprikaa
1 sipuli
1 – 2
valkosipulinkynttä
1 ½ dl punaisia
linssejä, huuhdeltuna
1 tl chilihiutaleita
½ tl korianteria
½ tl kurkumaa
½ tl rouhittua
mustapippuria
¼ tl kanelia
suolaa
vettä tai mietoa
kasvislientä
Aloita paahtamalla
paprikat uunissa grillivastuksen alla. Kääntele paprikoita niin
että ne tummuvat kauttaaltaan. Siirrä paprikat astiaan ja peitä
kannella tai kelmulla ja jätä vetäytymään noin vartiksi. Nyppää
paprikoista kuoret pois ja poista siemenet. Paloittele muutaman
sentin paloiksi.
Silppua sipuli ja
hienonna valkosipuli. Kaada 2 - 3 litran kattilan pohja peittoon
oliiviöljyä ja kuumenna keskilämmölle. Lisää sipulit ja
kuullota viitisen minuuttia sekoitellen. Lisää valkosipuli ja noin
minuutin päästä paprikat sekä mausteet. Sekoita hyvin ja anna
mausteiden lämmetä.
Lisää linssit ja
kuumaa vettä tai lientä niin että ainekset peittyvät. Sekoita ja
anna hautua noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää
tarvittaessa vettä.
Soseuta keitto ja
ohenna sopivaksi liemellä, vedellä, maidolla tai kermalla. Tarkista
maku, erityisesti suolan määrä. Kuumenna tarvittaessa uudelleen.
Annostele lautaselle
ja viimeistele oman maun mukaan.
In English
2 portions
4 red bell peppers
1 onion, chopped
1 garlic clove,
minced
1 ½ dl red lentils,
rinsed
1 tsp chili flakes
½ tsp ground
coriander
½ tsp ground
turmeric
½ tsp cracked black
pepper
¼ tsp ground
cinnamon
salt to taste
water or mild
vegetable broth
Heat the broiler to high, about 225 - 250C. Place the bell peppers on a baking tray. Roast, turning occasionally, until they blacken and blister on all side. Remove the peppers from the oven and place in a heatproof bowl. Cover for 15 minutes. Remove the skins and seeds and chop.
Add a good glug of olive oil into a large pot. Heat over a medium heat. Add the onions and gently cook for five minutes, stirring occasionally. Mix in garlic, and after minute or so, the peppers and spices
Stir in lentils and
enough water or broth to cover the ingredients. Simmer for 15 minutes or until the lentils are cooked. Add
water if needed. Remove from the heat and puree until smooth. Add water or vegetable stock if needed.
Check the seasoning
before serving. Serve with crusty bread and yogurt.
10 kommenttia
I've been looking for a nice roasted pepper soup recipe, I think I can try this one (minus coriander). And serving with yogurt is a yummy idea!
VastaaPoistaHope you like it if you try :)
PoistaHerkullista:) Paahdettu paprika antaa niin ihanasti makua:)
VastaaPoistaNiinpä! Ja se sopii tosi moneen ruokaan tai ihan sellaisenaan :)
Poistamaukkaan näköinen keitto :)
VastaaPoistaKiitti :) Ihan maukastakin, ainakin mun makuun...
PoistaPaahdetut paprikat sopii varmasti loistavasti sosekeittoon :) Herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKeiton lisäksi melkein mihin vaan :) Ainakin jos multa kysytään :)
PoistaMiten täydellisen houkutteleva väri sopassa..! <3
VastaaPoistaKyllä vaan! Piristää kummasti harmaata päivää :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.