Paahdettu paprika-linssikeitto | Roasted Bell Pepper and Lentil Soup

9/09/2016


Paahdetut paprikat ovat tämän keiton ydin. Lämpimät mausteet tunnistaa taustalta, mutta pääosan vie paprikoiden syvä ja pehmeän makea maku. Linsseissä tulee täyteläisyyttä ja monien kaipaamaa kasviproteiinia. Monella tapaa mainio soppa

Leppoisaa viikonloppua! 

2 isoa annosta

4 punaista paprikaa
1 sipuli
1 – 2 valkosipulinkynttä
1 ½ dl punaisia linssejä, huuhdeltuna
1 tl chilihiutaleita
½ tl korianteria
½ tl kurkumaa
½ tl rouhittua mustapippuria
¼ tl kanelia
suolaa
vettä tai mietoa kasvislientä

Aloita paahtamalla paprikat uunissa grillivastuksen alla. Kääntele paprikoita niin että ne tummuvat kauttaaltaan. Siirrä paprikat astiaan ja peitä kannella tai kelmulla ja jätä vetäytymään noin vartiksi. Nyppää paprikoista kuoret pois ja poista siemenet. Paloittele muutaman sentin paloiksi.

Silppua sipuli ja hienonna valkosipuli. Kaada 2 - 3 litran kattilan pohja peittoon oliiviöljyä ja kuumenna keskilämmölle. Lisää sipulit ja kuullota viitisen minuuttia sekoitellen. Lisää valkosipuli ja noin minuutin päästä paprikat sekä mausteet. Sekoita hyvin ja anna mausteiden lämmetä.

Lisää linssit ja kuumaa vettä tai lientä niin että ainekset peittyvät. Sekoita ja anna hautua noin 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.

Soseuta keitto ja ohenna sopivaksi liemellä, vedellä, maidolla tai kermalla. Tarkista maku, erityisesti suolan määrä. Kuumenna tarvittaessa uudelleen.

Annostele lautaselle ja viimeistele oman maun mukaan.


In English

2 portions

4 red bell peppers
1 onion, chopped
1 garlic clove, minced
1 ½ dl red lentils, rinsed
1 tsp chili flakes
½ tsp ground coriander
½ tsp ground turmeric
½ tsp cracked black pepper
¼ tsp ground cinnamon
salt to taste
water or mild vegetable broth


Heat the broiler to high, about 225 - 250C. Place the bell peppers on a baking tray. Roast, turning occasionally, until they blacken and blister on all side. Remove the peppers from the oven and place in a heatproof bowl. Cover for 15 minutes. Remove the skins and seeds and chop.

Add a good glug of olive oil into a large pot. Heat over a medium heat. Add the onions and gently cook for five minutes, stirring occasionally. Mix in garlic, and after minute or so, the peppers and spices

Stir in lentils and enough water or broth to cover the ingredients. Simmer for 15 minutes or until the lentils are cooked. Add water if needed. Remove from the heat and puree until smooth. Add water or vegetable stock if needed.

Check the seasoning before serving. Serve with crusty bread and yogurt.




You Might Also Like

10 kommenttia

  1. Anonyymi9.9.16

    I've been looking for a nice roasted pepper soup recipe, I think I can try this one (minus coriander). And serving with yogurt is a yummy idea!

    VastaaPoista
  2. Herkullista:) Paahdettu paprika antaa niin ihanasti makua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ja se sopii tosi moneen ruokaan tai ihan sellaisenaan :)

      Poista
  3. maukkaan näköinen keitto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Ihan maukastakin, ainakin mun makuun...

      Poista
  4. Paahdetut paprikat sopii varmasti loistavasti sosekeittoon :) Herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keiton lisäksi melkein mihin vaan :) Ainakin jos multa kysytään :)

      Poista
  5. Miten täydellisen houkutteleva väri sopassa..! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan! Piristää kummasti harmaata päivää :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.