Paahteinen ja mausteinen porkkana-bulgur salaatti
9/29/2016
Kevyesti
paahdettu, pähkinäisen aromikas bulgur yhdessä mausteisten
porkkanoiden ja kirpeän raikkaan fetan kanssa on ruokaisa salaatti
sellaisenaan. Sopii myös hyvin lisukkeeksi tai osaksi noutopöytää.
2
annosta tai 4 pientä lisukkeena
n.
400g porkkanoita
½
tl jauhettua kurkumaa
½
tl jauhettua korianteria
1
maustemitta jauhettua kanelia
1
maustemitta rouhittua mustapippuria
suolaa
Kuumenna
uuni 225 asteeseen. Kuori ja pilko porkkanat ja laita ne
leivinpaperin päälle uunipellille. Kaada porkkanoiden päälle
hiukan oliiviöljyä ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivamausteet ja
ripottele mausteseos tasaisesti porkkanoiden päälle. Sekoita ja
paahda kuumassa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat
napakan kypsiä. Tarkista maku.
Porkkanoiden
paahtuessa ehtii kypsentämään bulgurin. Kannattaa tarkistaa
paketin kyljestä kypsennysohje ja noudattaa sitä.
½
rkl oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi kuorittuna
1
dl bulguria
n.
1 ½ - 2 dl vettä (tai paketin ohjeen mukaan)
suolaa
mustapippuria
rouhittuna
chilihiutaleita
sitruunamehua
100g
fetajuustoa
tuoreita
yrttejä viimeistelyyn
Kaada
paistokasariin oliiviöljy ja kuumenna. Lisää valkosipuli ja bulgur
pannulle ja sekoita hyvin. Anna bulgurin paahtua kevyesti välillä
sekoittaen. Kun pannulta nousee kevyesti pähkinäinen ja paahteinen
aromi, alenna lämpö minimiin, lisää kuuma vesi ja anna bulgurin
kiehua hiljalleen noin 5 - 8 minuuttia tai paketin ohjeen mukaan.
Nosta kasari pois levyltä ja anna bulgurin vetäytyä rauhassa
kannen alla. Poista valkosipuli ja mausta lopuksi mustapippurilla,
chilillä ja sitruunamehulla. Tarkista suola ja sekoita bulgur
varovasti irtonaiseksi.
Yhdistä
bulgur, porkkanat sekä murennettu feta. Viimeistele salaatti
oliiviöljyllä, sitruunamehulla sekä tuoreilla yrteillä oman maun
mukaan. Rouhaise pinnalle hiukan pippuria ennen tarjoamista.
Vinkki!
Jos haluat ruokaan lisää kasviproteiinia, sekoita salaatin sekaan
juuri ennen tarjoamista siemeniä ja pähkinöitä.
Tämä resepti on mukana Urtekramin ja Ruoka.fi sivuston maustehaasteessa.
Lisää mausteisia reseptejä ja Urtekramin tuotearvonta löytyy täältä. Kannattaa käydä katsomassa!
Lisää mausteisia reseptejä ja Urtekramin tuotearvonta löytyy täältä. Kannattaa käydä katsomassa!
4 kommenttia
Hei,
VastaaPoistaKyllä taas tuli "syötyä" tuota sinun upeaa kuvaa.
Bulguria meillä käytetään lisukkeena mutta taas sain inspistä laittaa sitä noin :)
Ihanat syksyiset väritkin.
-Marjatta-
Hei! Kiitoksia :) Mä tein bulguria pitkästä aikaa joten maistui hyvin tauon jälkeen!
PoistaNam, herkun näköistä. Ihanan syksyiset värit. Bulgur on minulle vielä vieraampi, pitää testata.
VastaaPoistaKiitti :) Bulgur on ihan näppärä raaka-aine. Kannattaa kokeilla!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.