Chipotle possua | Chipotle Pork
9/21/2016
Viileneviin
syyspäiviin kannattaa varautua ajoissa ja kaivaa haudutuspadat kesän
jäljiltä esille. Meheväksi haudutettu porsaanliha tulisen,
savuisen ja täyteläisen tomaatti-paprikakastikkeen kera vie
vilunväreet mennessään.
Tämän
ruoan voi tarjota perinteisen pataruoan tavoin vaikkapa riisin kanssa, tai sitten ottaa
lopuksi lihat erilleen ja soseuttaa kastike jolloin se soveltuu hyvin
tacojen, tortillojen ja pitaleipien täytteeksi. Kaksi reseptiä
yhdessä, tavallaan…
2
– 3 annosta
400g
possun palapaistia tai vastaavaa
n.
4 g kuivattua chipotle chiliä
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
punainen paprika
200g
tomaattimurskaa
2
– 3 tl sokeria
1
laakerinlehti
5
cm pätkä kanelitankoa
½
– 1 tl rouhittua mustapippuria
1
tl kuivattua oreganoa
½
tl jauhettua juustokuminaa
suolaa
2
dl mietoa kanalientä
Liota
kuivattuja chilejä noin 15 minuuttia lämpimässä vedessä. Poista
siemenet ja hienonna chilit.
Silppua
sipuli, valkosipuli ja paprika. Kaada loraus öljyä paistokasariin
ja kuumenna hyvin. Ruskista lihat nopeasti ja lisää pannulle
kasvikset ja chili. Alenna lämpöä ja kuullota noin 10 minuuttia
sekoitellen kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää pannulle mausteet
ja anna niiden lämmetä. Sekoita mukaan tomaattimurska ja kanaliemi.
Anna kiehua hiljalleen noin 90 minuuttia kansi raollaan. Tarkista
lihojen pehmeys ja hauduta tarvittaessa pidempään.
Jos
haluat syödä lihapadan vaikkapa riisin kera, on ruoka maun
tarkistusta vaille valmis. Jos tarjoat ruoan tacojen, tortillojen tai
pitaleipien täytteenä, suosittelen tekemään vielä seuraavat
vaiheet.
Nosta
lihat pois kastikkeen seasta ja nyhdä tai leikkaa pieniksi paloiksi.
Poista kastikkeesta laakerinlehti ja kanelitanko. Soseuta kastike ja
tarkista maku. Lisää halutessasi kastikkeen sekaan lusikallinen tai
pari maustamatonta jogurttia ja hiukan limeä. Kuumenna lihat
nopeasti pannulla tilkassa öljyä, mausta kevyesti limellä ja
rouhaisulla pippuria. Nosta liha tarjolle kastikkeen ja muiden
mieleisten lisukkeiden kanssa.
In
English
2
- 3 portions
400
g pork shoulder, cut into 3 - 4 cm pieces
1
onion, chopped
2
garlic cloves, minced
1
red bell pepper, chopped
4
g dried chipotle chili
2
– 3 tsp sugar
200
g crushed tomatoes
2
dl chicken stock
½
tsp cumin
1
tsp dried oregano
1
bay leaf
5cm
cinnamon stick
salt
and pepper to taste
Put
the chipotles in a hot warm water and soak for 15 minutes. Discard
the seeds and mince the chillies. Add a tablespoon of oil in a large
skillet. Heat over a high heat and brown the pork all over. Add the
onion, chili, bell peppers and garlic and sauté for 8 -10 minutes.
Add the the spices and after a minute or so, the tomato sauce and
stock. Lower the heat and simmer partly covered for 90 minutes or
until the the meat is tender.
Remove
the meat from the sauce and pull apart or chop finely. Discard the
bay leaf and cinnamon stick from the sauce and puree in a food
processor until smooth. Check the seasoning.
Fry
the pork quickly in a skillet and season to taste with lime, salt and
black pepper. Serve the pork and the sauce with tacos or tortillas
with your favourite toppings.
2 kommenttia
Hyviä ohjeita taas blogi pullollaan syyspäivien iloksi! Tämä ainakin menee kokeiluun itselle sekä tyttären talouteen. Thanks! :)
VastaaPoistat.terhi
Kiitti! Kesä menikin kevyempien ruokien parissa mutta nyt taas pataruoat ja haudutus houkuttaa :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.