Kyssäkaali-omenasalaatti | Kohlrabi & Apple Salad

11/11/2016


Pakkaspäivinä salaatti ei varmastikaan ole ensimmäisenä mieleen tuleva ruoka, mutta kyssäkaalista ja omenasta tehty raikas ja mehevä raastesalaatti sopii mainiosti lämmittävien ja täyttävien lihojen ja makkaroiden kanssa tarjottavaksi. Kokeile vaikka paahdetun porsaankyljyksen kanssa.

Tätä salaattia on helppo versioida moneen suuntaan. Sekaan voi hienontaa pienen määrän varsiselleriä tuomaan lisää raikkautta tai lisätä hiukan kuivattuja marjoja, kuten karpaloita jos haluaa salaattiin aavistuksen makeutta. Pinnalle voi rouhia myös pähkinöitä!

2 annosta lisukkeena

1 pieni kyssäkaali (n.200g)
1 kirpeä omena (n.150g)
½ rkl kapriksia (suolaliemessä)
1 tl dijonsinappia
2 tl sitruunamehua
½ – 1 dl paksua jogurttia
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 rkl hienonnettua tilliä

Hienonna kaprikset kevyesti veitsellä. Sekoita jogurtista, sinapista ja sitruunamehusta kastike. Mausta ripauksella pippuria ja suolaa. Lisää tillisilppu ja sekoita ainekset hyvin.

Kuori kyssäkaali ja omena ja raasta molemmat karkeaksi raasteeksi. Yhdistä raasteet ja jogurttikastike. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia. Tarkista vielä maku ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos pidät salaatista jossa on runsaammin kastiketta, laita suosiolla enemmän jogurttia ja lisää hiukan myös mausteiden määrää. Kuvassa olevassa salaatissa on käytetty puoli desiä jogurttia.


In English

for two as a side

1 small kohlrabi, peeled and grated (200g)
1 apple, peeled and grated (150g)
½ tbsp capers, rinsed and chopped
1 tsp dijon mustard
2 tsp lemon juice
50 – 100ml natural yogurt
salt and pepper to taste
1 tbsp minced dill

Mix yogurt, lemon juice and mustard. Add capers and dill. Season to taste with salt and pepper. Stir in grated kohlrabi and apple and refridgerate for 30 minutes before serving.



You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Ihana salaatti;kyssäkaali on herkkuani:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! On se kyllä hyvää. Ihan liian harvoin vaan tulee käytettyä...

      Poista
  2. Ai että, tämä pääse mun salaattilistalla kärkikahinoihin! Meillä syödään kyssäkaalia usein. Sitä napostellaan ihan sellaisenaan paloina, ja erityisesti kesäaikana raastan sitä kaaliraasteen joukkoon ja lisään mukaan myös raastettua kurkkua. Noilla kolmella aineksella saa aikaan ihanan raikkaan (ja nopean) salaatin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voisin puolestani kokeilla tota sun versiota!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.