Paistettua varhaiskaalia sinapinsiemenillä | Fried Spring Cabbage
5/05/2017
Miedon makuinen ja
rapea varhaiskaali on yksi niistä aineksista joita
erityisesti odotan talven jälkeen. Tässä simppelissä reseptissä
sinapinsiemenet tuovat varhaiskaalin makuun kivasti potkua
peittämättä kuitenkaan sen hentoja aromeja. Helppoa ja nopeaa!
Paistettu
varhaiskaali on helposti muunneltava lisuke joka sopii erityisesti
lihojen ja makkaroiden kaveriksi. Tulisuutta voi lisätä chilillä
ja inkiväärillä. Ripaukset jeeraa ja kurkumaa tuovat ruokaan
intialaista fiilistä ja yrteillä on helppo saada makuun vaihtelua.
Suolaisten ruokien ystävät voivat heittää sekaan lusikallisen tai
pari kapriksia, ja jos kaipaa lisää ruokaisuutta, pekoni on aina
kelpo vaihtoehto :)
Kokit ja Potit blogissa on myös fiilistelty varhaiskaalin alkavaa sesonkia. Ruokaisan varhaiskaalisalaatin reseptin näet tästä!
Paistetun varhaiskaalin resepti on muokattu
BBC Good Foodin sivuilta löytyneestä ohjeesta.
2 – 4 annosta
lisukkeena
500g varhaiskaalia
3 rkl oliiviöljyä
2 tl ruskeita
sinapinsiemeniä
1 kevätsipuli
silputtuna
1 valkosipulinkynsi
silputtuna
suolaa ja
mustapippuri
sitruunamehua
Leikkaa kaali
ohuiksi suikaleiksi. Kovin kanta kannattaa poistaa. Kaada pannulle
oliiviöljy, lisää sinapinsiemenet ja kuumenna keskilämmölle. Kun
sinapinsiemenet alkavat ritistä ja rätistä, lisää sipulit ja
valkosipuli. Paista noin minuutin ajan sekoitellen.
Lisää kaali
muutamasssa erässä pannulle ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja
pippurilla. Paista noin 8 - 12 minuuttia sekoitellen. Maistele
välillä ja kypsennä niin kauan että kypsyys on omaan suuhun
sopiva. Viimeistele pienellä lorauksella sitruunamehua ja tarjoa
heti kuumana.
In English
2 – 4 portions, as
a side
500g spring cabbage,
thinly sliced
2 tsp brown mustard
seeds
3 tbsp evoo
1 spring onion,
chopped
1 garlic clove,
minced
salt and pepper
lemon juice
Heat the oil in a
frying pan, then cook the mustard seeds until they are fragrant and
starting to pop. Add the onion and garlic and then fry until soft.
Tip in the cabbage, season to taste with salt and pepper and stir to
coat in the spices. Cook for 8 - 12 minutes or until tender. Season
to taste with lemon juice. Serve immediately.
4 kommenttia
Täällä olen syönyt talven aikana niin paljon kaaleja että pitäisi tulla korvasta ulos;D mutten ole vielä kyllästynyt.Hyvän näköistä:)
VastaaPoistaNo hyvä :) Varhaiskaali on mun suosikki joten saa nähdä tuleeko loppukesästä korvista ulos :)
PoistaKeräilen kivoja kaalireseptejä ja tämä on juuri sellainen, kiitos! Tämä vastaa myös kysymykseeni "Mitä tehdä isolla sinapinsiemenpussilla?" :)
VastaaPoistaEipä kestä! Kiva jos resepti pääsee käyttöön :) Mulla on vähän sama ongelma noiden sinapinsiementen kanssa....
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.