Porsaan pikkuribsit appelsiinilla ja jeeralla | Baby Back Ribs with Orange and Cumin
5/12/2017
Sormiin takertuva
maustekastike ja luista irtoava, pehmeän murea porsaanliha on
yhdistelmä joka lämmittää mieltä ja hellii makunystyröitä.
Ribsien maussa ja tuoksussa on appelsiinia, jeeraa ja korianteria.
Ripaus chiliä antaa sopivasti poltetta ja viimeistelee lihaisan
nautinnon. Näillä on ihan hyvä polkaista viikonloppu käyntiin!
n. 500g pieniä
porsaan ribsejä
1 appelsiinin mehu
ja vajaa puolet kuoresta raastettuna (n. 1dl mehua)
2
valkosipulinkynttä, silputtuna
1 ½ rkl
soijakastiketta
1 tl chilihiutaleita
½ tl rouhittua
mustapippuria
½ tl jeeran
siemenia
½ tl korianterin
siemeniä
1 rkl sokeria
Ota lihat
huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna uuni
150 asteeseen. Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään. Jeeran
ja korianterin siemenet voi halutessaan kevyesti murskata, mutta ne
pehmenevät kyllä täysin kypsennyksenkin aikana.
Poista ribseistä
kalvot ja siirrä lihat pieneen, laakeaan paistoastiaan ja kaada
marinadi päälle. Hiero kastike kauttaaltaan lihoihin ja peitä
astia kannella tai foliolla. Kypsennä uunissa noin 2 tuntia, hiukan
lihojen paksuudesta ja painosta riippuen.
Nosta paistoastia
pois uunista ja sammuta uuni. Käännä lihat varovasti ja valele
paistokastikkeella. Laita astia takaisin uuniin ilman kantta ja anna
vetäytyä jälkilämmössa noin 15 – 20 minuuttia. Nosta lihat
varovasti pois astiasta ja leikkaa annospaloiksi. Valele vielä
paistokastikkeella ennen tarjoamista!
In English
500g pork baby back
ribs
1 orange, juiced
½ orange zest,
grated
2 garlic cloves,
grated
1,5 tbsp soy sauce
1 tsp chilli flakes
½ tsp cracked black
pepper
½ tsp cumin seeds
½ tsp coriander
seeds
1 tbsp sugar
Preheat the oven to
150C. Mix all the ingredients for the marinade. Put the ribs in a
small oven proof dish and pour in the sauce. Rub in the marinade and
cover the dish with foil or lid. Cook in the oven for two hours. Turn
off the heat and remove the foil. Turn the ribs carefully and drizzle
with the cooking juices. Put back in the oven and let rest for 15 –
20 minutes before serving.
6 kommenttia
Koetin tänään ostaa kauppahallista ribsejä mun perinteiseen fenkolinsiemenohjeeseen, mutta en löytänyt hyviä. Se oli kohtalalo, vaihdan reseptin tähän :).
VastaaPoistaHmmm... Ehkä tää oli kohtalo molemmin puolin :) Mun pitää etsiä sun fenkoliresepti!
PoistaTykkään monenenlaisista ribseistä, mutta tämä on se johon aina palaan: https://ripaustryffelia.wordpress.com/2013/05/04/rapean-mehevat-ribsit-possusta/. Paitsi sun resepti kuulostaa kyllä tosi potentiaaliselta voittajalta :)!
PoistaKiitti linkistä! Laitan reseptin muistiin!
PoistaTätä ohjetta on pari kertaa testattu ja on kyllä ihan huippu!
VastaaPoistaSeuraavaksi kokeillaan kyllä fenkoliohjetta, mutta appelsiiniohje jää myös käyttöön. Kiitos kun olet jakanut!
Kiitos kommentista! Kiva että reseptiarkistosta on hyötyä :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.