Pluma. Porsaan etuselkää | Pork Pluma

5/02/2017


Kaupan hyllystä osui silmään kotimaista viljaporsaan plumaa, eli ohueksi leikattua porsaan etuselkää. Mehevän ja maukkaan etuselän valmistaminen käy helposti uunissa ja lihan voi halutessaan viimeistellä pannulla tai grillissä ja maustaa mielensä mukaan. Tähän reseptiin otin makuja ja inspiraatiota Aasian suunnalta. Valkosipuli, chili ja inkivääri on pettämätön yhdistelmä mehevän ja rasvaisen porsaanlihan kanssa!

Parin tunnin uunikypsenyksen jälkeen annoin lihan vetäytyä rauhassa. Kuutioin jäähtyneen lihan ja paistoin pinnat rapeaksi pannulla yhdessä chilin, valkosipulin ja inkiväärin kanssa. Päälle vielä kevätsipulia ja hiukan limeä. Maistui hyvin nuudelien kanssa!

2 annosta

n. 500g porsaan etuselkää (pluma)
dijon sinappia
suolaa ja mustapippuria

valkosipulia
inkivääriä
chiliä
kevätsipulin varsia

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sivele lihojen pinnoille ohut kerros sinappia ja mausta suolalla ja reilulla määrällä rouhittua mustapippuria. Laita lihat uunivuokaan ja peitä kannella tai foliolla. Kypsennä noin 2 tuntia. Nosta lihat varovasti pois astiasta ja anna jäähtyä ja vetäytyä vähintään tunnin ajan.

Leikkaa lihat varovasti kuutioiksi ja paista niihin pannulla rapea pinta. Lisää pannulle myös valkosipulia, inkivääriä ja chiliä oman maun mukaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa loraus soijakastiketta tai ripaus suolaa. Viimeistele kevätsipulin varsilla ja tarjoa nuudelien, riisin tai kasvisten kanssa. 


In English

2 portions

500g pork
dijon mustard
cracked black pepper
salt

garlic
ginger
chilli
spring onions

Preheat the oven 150C. Coat the meat with mustard and sprinke with satl and plenty of black pepper. Put the meat in small oven proof dish and cover. Cook in the oven for 2 hours. Let the meat cool a tleast for an hour.

Cut the pluma into a bite size cubes and fry in a pan until golden on all sides. Add garlic, ginger and chilli. Finish with spring onions and serve with rice or noodles.
You Might Also Like

0 kommenttia