Pluma. Porsaan etuselkää | Pork Pluma
5/02/2017
Kaupan hyllystä
osui silmään kotimaista viljaporsaan plumaa, eli ohueksi leikattua
porsaan etuselkää. Mehevän ja maukkaan etuselän valmistaminen käy
helposti uunissa ja lihan voi halutessaan viimeistellä pannulla tai
grillissä ja maustaa mielensä mukaan. Tähän reseptiin otin makuja
ja inspiraatiota Aasian suunnalta. Valkosipuli, chili ja inkivääri
on pettämätön yhdistelmä mehevän ja rasvaisen porsaanlihan
kanssa!
Parin tunnin
uunikypsenyksen jälkeen annoin lihan vetäytyä rauhassa. Kuutioin
jäähtyneen lihan ja paistoin pinnat rapeaksi pannulla yhdessä
chilin, valkosipulin ja inkiväärin kanssa. Päälle vielä
kevätsipulia ja hiukan limeä. Maistui hyvin nuudelien kanssa!
2 annosta
n. 500g porsaan
etuselkää (pluma)
dijon sinappia
suolaa ja
mustapippuria
valkosipulia
inkivääriä
chiliä
kevätsipulin varsia
Kuumenna uuni 150
asteeseen. Sivele lihojen pinnoille ohut kerros sinappia ja mausta
suolalla ja reilulla määrällä rouhittua mustapippuria. Laita
lihat uunivuokaan ja peitä kannella tai foliolla. Kypsennä noin 2
tuntia. Nosta lihat varovasti pois astiasta ja anna jäähtyä ja
vetäytyä vähintään tunnin ajan.
Leikkaa lihat
varovasti kuutioiksi ja paista niihin pannulla rapea pinta. Lisää
pannulle myös valkosipulia, inkivääriä ja chiliä oman maun
mukaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa loraus soijakastiketta
tai ripaus suolaa. Viimeistele kevätsipulin varsilla ja tarjoa
nuudelien, riisin tai kasvisten kanssa.
In English
2 portions
500g pork
dijon mustard
cracked black pepper
salt
garlic
ginger
chilli
spring onions
Preheat the oven
150C. Coat the meat with mustard and sprinke with satl and plenty of
black pepper. Put the meat in small oven proof dish and cover. Cook
in the oven for 2 hours. Let the meat cool a tleast for an hour.
Cut the pluma into a
bite size cubes and fry in a pan until golden on all sides. Add
garlic, ginger and chilli. Finish with spring onions and serve with
rice or noodles.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.