Possun poskia Hoisinkastikkeessa | Pork Cheeks with Hoisin Sauce

5/22/2017


Kaupojen hyllyille on tämän kevään aikana ilmestynyt uusia lihatuotteita joita en ainakaan viime keväältä muista. Muutama viikko sitten tein ruokaa porsaan plumasta, eli ohueksi leikatusta etuselästä ja nyt on vuorossa porsaan poskilihoista tehtyä, tummanpuhuvaa ja aasialaisittain maustettua nyhtölihaa.

Porsaan poskilihat vaativat yleensä pitkän kypsennyksen, mutta nämä ohueksi leikatut pienet palat kypsyivät reilussa parissa tunnissa nyhdettävän pehmeiksi. Räiskyvien sichuaninpippureiden lisäksi maussa on kiinalaisen viismausteen aromaattisia sävyjä ja hoisinkastiketta. Helposti uunissa ja vähällä tiskillä!

n. 350g possun poskilihoja

1 tl sichuaninpippureita murskattuna
½ tl kiinalaista viismaustetta
½ tl chilihiutaleita
hyppysellinen rouhittua mustapippuria
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 rkl hoisinkastiketta (käytin Lee Kum Kee- merkkiä)
1 rkl soijakastiketta
1 rkl mirinkastiketta

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Hiero maustekastike lihoihin kiinni ja anna maustua puolisen tuntia huoneenlämmössä. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita lihat pieneen kannelliseen uunivuokaan ja kypsennä uunissa noin 2 tuntia. Kypsennysaikaan vaikuttaa lihojen koko joten kokeile kypsyyttä. Jos lihat eivät ole parin tunnin jälkeen nyhdettävän pehmeitä, jatka kypsennystä puolen tunnin jaksoissa.

Sammuta uuni ja nosta vuoka pois. Nyhdä lihat pieniksi paloiksi ja sekoita hyvin paistokastikkeen kanssa. Laita kansi päälle ja siirrä vuoka takaisin uuniin. Anna muhia jälkilämmössä 20 – 30 minuuttia. Tarkista vielä maku ja tarjoa mieleisten lisukkeiden kanssa!


In English

350g pork cheeks, thinly cut

1 tsp sichuan peppers, crushed
½ tsp chinese 5 spice
½ tsp chilli flakes
a pinch of cracked black pepper
2 garlic clove, minced
2 tbsp hoisin sauce
1 tbsp soy sauce
1 tbsp mirin sauce

Preheat the oven to 150C. Mix all the ingredients for the marinade. Put the meat in a small oven proof dish and pour in the sauce. Rub in the marinade and cover the dish with foil or lid. Cook in the oven for two hours. Turn off the heat and remove the foil. Pull the meat with forks and stir with the sauce. Put the lid back on and put the dishback in the oven. Let rest for 20 – 30 minutes before serving. 


 

You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.