Jos
uudet perunat ja silli alkavat jo kyllästyttää tältä kesältä
(onko se mahdollista?) niin tässä intialaisittain maustettuja
perunoita. Kirpeä mangojauhe tuo kotimaisiin perunoihin ihan uuden
ja eksoottisen vivahteen eikä näistä muutenkaan makua puutu.
Voimakkaan
mausteiset perunat maistuvat sellaisenaan kylmän juoman kera tai
muiden intialaisten herkkujen kera. Reseptin inspiraatio löytyi täältä.
Kuivattua
mangojauhetta (amchur) ei taida perusmarketin hyllyltä löytyä,
mutta kannattaa etsiä etnisistä tai mausteiden nettikaupoista.
2
pientä annosta
n.
400 g perunoita
n.
1 rkl voita
½
tl jeeran siemeniä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
n.
10 - 12g pala inkivääriä raastettuna
1
pieni punainen chili silputtuna (n.10g)
½
tl jauhettua korianteria
½
tl kashmirin chilijauhetta
1
tl kuivattua mangojauhetta (amchur)
¼
tl suolaa
Keitä
perunat nipin napin kypsiksi, valuta ja anna kuivahtaa.
Laita
pannulle voi ja kuumenna miedolle keskilämmölle. Lisää jeeran
siemenet ja kun niistä irtoaa tuoksu, lisää valkosipuli, inkivääri
ja chili. Kuullota puolisen minuuttia sekoitellen ja lisää jauhettu
korianteri, chilijauhe sekä perunat.
Sekoita
mausteet hyvin perunoiden kanssa ja anna paistua viitisen minuuttia
käännellen. Lisää mangojauhe ja suola. Sekoita ja paista
käännellen noin 5 - 8 minuuttia kunnes perunat ovat kauttaaltaan
kauniin värisiksi. Tarkista maku ennen tarjoamista.
In
English
serves
2 as a side
400g
potatoes
1
tbsp butter
½
tsp cumin seeds
1
garlic clove, minced
10
– 12g ginger, grated
1
red chili, chopped (about 10g)
½
tsp ground coriander
½
tsp kashmiri chili powder
1
tsp dried mango powder (amchur)
¼
tsp salt (or to taste)
Boil
the potatoes until just cooked. Drain and let dry.
Add
the butter to a skillet and heat over a medium heat. Add the cumin
seeds and cook until fragrant. Mix in garlic, ginger and chili and
cook for about 30 seconds. Add the coriander, chili powder and
potatoes.
Mix
together and cook for about 5 minutes stirring every now and then.
Add the mango powder and salt. Stir together and fry for 5 - 8
minutes until potatoes are golden brown on all sides. Check the
seasoning before serving.