Perunoita mangojauheella | Potatoes with Dried Mango Powder
8/09/2016
Jos
uudet perunat ja silli alkavat jo kyllästyttää tältä kesältä
(onko se mahdollista?) niin tässä intialaisittain maustettuja
perunoita. Kirpeä mangojauhe tuo kotimaisiin perunoihin ihan uuden
ja eksoottisen vivahteen eikä näistä muutenkaan makua puutu.
Voimakkaan
mausteiset perunat maistuvat sellaisenaan kylmän juoman kera tai
muiden intialaisten herkkujen kera. Reseptin inspiraatio löytyi täältä.
Kuivattua
mangojauhetta (amchur) ei taida perusmarketin hyllyltä löytyä,
mutta kannattaa etsiä etnisistä tai mausteiden nettikaupoista.
2
pientä annosta
n.
400 g perunoita
n.
1 rkl voita
½
tl jeeran siemeniä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
n.
10 - 12g pala inkivääriä raastettuna
1
pieni punainen chili silputtuna (n.10g)
½
tl jauhettua korianteria
½
tl kashmirin chilijauhetta
1
tl kuivattua mangojauhetta (amchur)
¼
tl suolaa
Keitä
perunat nipin napin kypsiksi, valuta ja anna kuivahtaa.
Laita
pannulle voi ja kuumenna miedolle keskilämmölle. Lisää jeeran
siemenet ja kun niistä irtoaa tuoksu, lisää valkosipuli, inkivääri
ja chili. Kuullota puolisen minuuttia sekoitellen ja lisää jauhettu
korianteri, chilijauhe sekä perunat.
Sekoita
mausteet hyvin perunoiden kanssa ja anna paistua viitisen minuuttia
käännellen. Lisää mangojauhe ja suola. Sekoita ja paista
käännellen noin 5 - 8 minuuttia kunnes perunat ovat kauttaaltaan
kauniin värisiksi. Tarkista maku ennen tarjoamista.
In
English
serves
2 as a side
400g
potatoes
1
tbsp butter
½
tsp cumin seeds
1
garlic clove, minced
10
– 12g ginger, grated
1
red chili, chopped (about 10g)
½
tsp ground coriander
½
tsp kashmiri chili powder
1
tsp dried mango powder (amchur)
¼
tsp salt (or to taste)
Boil
the potatoes until just cooked. Drain and let dry.
Add
the butter to a skillet and heat over a medium heat. Add the cumin
seeds and cook until fragrant. Mix in garlic, ginger and chili and
cook for about 30 seconds. Add the coriander, chili powder and
potatoes.
Mix
together and cook for about 5 minutes stirring every now and then.
Add the mango powder and salt. Stir together and fry for 5 - 8
minutes until potatoes are golden brown on all sides. Check the
seasoning before serving.
18 kommenttia
Ostin joskus viime vuonna amchuria aasialaisesta kaupasta täällä, ja taisin käyttää sitä jossain postauksessakin, en vaan muista missä. Antaa kivasti kirpeyttä.Perunoiden kanssa Kuulostaa herkuliselta:-)
VastaaPoistaKivan kirpeää on tosiaan :) Ajattelin että se kävis hyvin myös johonkin äyriäisruokaan, mutta en ole vielä saanut kokeiltua...
PoistaKiintoisan kuuloista tuo mangojauhe! Pitää varmaan itsekin testata :)
VastaaPoistaAinakin sun reseptien perusteella voisin veikata että tykkäisit mausta :)
PoistaOnpas mielenkiintoinen resepti! Tuosta mangojauheesta en ole kuullutkaan, pitääpä kysäistä jos sitä löytyisi vakkari-etnokaupastani :)
VastaaPoistaJeps :)Mä tilasin omani spicery nettikaupasta. Sitä on vielä joten en ole Helsingin kauppoja sillä silmällä vielä tutkinut.
PoistaUudet perunat ovat ihania siltäänkin, mutta ainahan tämmöinen uutuusmaku virkistää. Ja voisi vaikka villiinnyttääkin - jos tuota mangojauhetta vain olisi. Pitää alkaa kaivella paikallisten etnisten puotien hyllyjä ja sitten netin syövereitä.
VastaaPoistaOnhan ne hyviä, mutta välillä voi irrotella niidenkin kanssa :)
PoistaAinakin tuolta spicery nettikaupasta löytyy. Voi etsiä myös nimellä amchur/amchoor... Kirjoitustyyli tuntuu vaihtelevan :)
Minullakin menee mangojauhe etsintään ja hankintalistaan, jos ei täältä löydy niin suuntaan Helsinkiin :) :I Mielenkiintoinen resepti.
VastaaPoistaJos ei muuten löydy niin tässä on linkki:
Poistahttp://www.thespicery.com/pages/spices_menu/spices/amchur.html
Sieltä ainakin löytyy!
Kiitos. Huomenna meen kasastaan kaupat, jos ei löydy niin tilaan tuolta ettei Hesaan asti tartte lähteä :D
PoistaToivottavasti löytyy :)
PoistaMinulla on purkki Intian tuliaisina, mutta en ole vielä käyttänyt sitä. Tämä resepti tuli siis enemmän kuin tarpeeseen. Kiitos!
VastaaPoistaOle hyvä! Ja saa vinkata jos keksit lisää hyviä käyttötarkoituksia :)
PoistaPakko olisi keksiä, jäljellä on kokonainen purkillinen :-) Intiassa maistoin paahdettuja pähkinöitä, jotka oli maustettu mm. tällä.
PoistaKuulostaa hyvältä ja siltä että ei ois kovin kokeilla itsekin :)
PoistaMinun täytyy laittaa kanssa mangojauhe etsintään ja kokeilla tätä perunaherkkua!:-)
VastaaPoistaJuu, kyllä mä suositan! Oon tehnyt näitä muistaakseni kolme kertaa ja hiukan fiiliksen mukaan säätänyt mausteiden määrää. Hyvin on maistunut :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.