Perunoita mangojauheella | Potatoes with Dried Mango Powder

8/09/2016


Jos uudet perunat ja silli alkavat jo kyllästyttää tältä kesältä (onko se mahdollista?) niin tässä intialaisittain maustettuja perunoita. Kirpeä mangojauhe tuo kotimaisiin perunoihin ihan uuden ja eksoottisen vivahteen eikä näistä muutenkaan makua puutu.

Voimakkaan mausteiset perunat maistuvat sellaisenaan kylmän juoman kera tai muiden intialaisten herkkujen kera. Reseptin inspiraatio löytyi täältä.

Kuivattua mangojauhetta (amchur) ei taida perusmarketin hyllyltä löytyä, mutta kannattaa etsiä etnisistä tai mausteiden nettikaupoista.

2 pientä annosta
n. 400 g perunoita

n. 1 rkl voita
½ tl jeeran siemeniä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
n. 10 - 12g pala inkivääriä raastettuna
1 pieni punainen chili silputtuna (n.10g)
½ tl jauhettua korianteria
½ tl kashmirin chilijauhetta
1 tl kuivattua mangojauhetta (amchur)
¼ tl suolaa

Keitä perunat nipin napin kypsiksi, valuta ja anna kuivahtaa.

Laita pannulle voi ja kuumenna miedolle keskilämmölle. Lisää jeeran siemenet ja kun niistä irtoaa tuoksu, lisää valkosipuli, inkivääri ja chili. Kuullota puolisen minuuttia sekoitellen ja lisää jauhettu korianteri, chilijauhe sekä perunat.

Sekoita mausteet hyvin perunoiden kanssa ja anna paistua viitisen minuuttia käännellen. Lisää mangojauhe ja suola. Sekoita ja paista käännellen noin 5 - 8 minuuttia kunnes perunat ovat kauttaaltaan kauniin värisiksi. Tarkista maku ennen tarjoamista.


In English
serves 2 as a side

400g potatoes
1 tbsp butter
½ tsp cumin seeds
1 garlic clove, minced
10 – 12g ginger, grated
1 red chili, chopped (about 10g)
½ tsp ground coriander
½ tsp kashmiri chili powder
1 tsp dried mango powder (amchur)
¼ tsp salt (or to taste)

Boil the potatoes until just cooked. Drain and let dry.

Add the butter to a skillet and heat over a medium heat. Add the cumin seeds and cook until fragrant. Mix in garlic, ginger and chili and cook for about 30 seconds. Add the coriander, chili powder and potatoes.

Mix together and cook for about 5 minutes stirring every now and then. Add the mango powder and salt. Stir together and fry for 5 - 8 minutes until potatoes are golden brown on all sides. Check the seasoning before serving.




You Might Also Like

18 kommenttia

  1. Ostin joskus viime vuonna amchuria aasialaisesta kaupasta täällä, ja taisin käyttää sitä jossain postauksessakin, en vaan muista missä. Antaa kivasti kirpeyttä.Perunoiden kanssa Kuulostaa herkuliselta:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivan kirpeää on tosiaan :) Ajattelin että se kävis hyvin myös johonkin äyriäisruokaan, mutta en ole vielä saanut kokeiltua...

      Poista
  2. Kiintoisan kuuloista tuo mangojauhe! Pitää varmaan itsekin testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin sun reseptien perusteella voisin veikata että tykkäisit mausta :)

      Poista
  3. Onpas mielenkiintoinen resepti! Tuosta mangojauheesta en ole kuullutkaan, pitääpä kysäistä jos sitä löytyisi vakkari-etnokaupastani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps :)Mä tilasin omani spicery nettikaupasta. Sitä on vielä joten en ole Helsingin kauppoja sillä silmällä vielä tutkinut.

      Poista
  4. Uudet perunat ovat ihania siltäänkin, mutta ainahan tämmöinen uutuusmaku virkistää. Ja voisi vaikka villiinnyttääkin - jos tuota mangojauhetta vain olisi. Pitää alkaa kaivella paikallisten etnisten puotien hyllyjä ja sitten netin syövereitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan ne hyviä, mutta välillä voi irrotella niidenkin kanssa :)
      Ainakin tuolta spicery nettikaupasta löytyy. Voi etsiä myös nimellä amchur/amchoor... Kirjoitustyyli tuntuu vaihtelevan :)

      Poista
  5. Minullakin menee mangojauhe etsintään ja hankintalistaan, jos ei täältä löydy niin suuntaan Helsinkiin :) :I Mielenkiintoinen resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei muuten löydy niin tässä on linkki:
      http://www.thespicery.com/pages/spices_menu/spices/amchur.html
      Sieltä ainakin löytyy!

      Poista
    2. Kiitos. Huomenna meen kasastaan kaupat, jos ei löydy niin tilaan tuolta ettei Hesaan asti tartte lähteä :D

      Poista
    3. Toivottavasti löytyy :)

      Poista
  6. Minulla on purkki Intian tuliaisina, mutta en ole vielä käyttänyt sitä. Tämä resepti tuli siis enemmän kuin tarpeeseen. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Ja saa vinkata jos keksit lisää hyviä käyttötarkoituksia :)

      Poista
    2. Pakko olisi keksiä, jäljellä on kokonainen purkillinen :-) Intiassa maistoin paahdettuja pähkinöitä, jotka oli maustettu mm. tällä.

      Poista
    3. Kuulostaa hyvältä ja siltä että ei ois kovin kokeilla itsekin :)

      Poista
  7. Minun täytyy laittaa kanssa mangojauhe etsintään ja kokeilla tätä perunaherkkua!:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä mä suositan! Oon tehnyt näitä muistaakseni kolme kertaa ja hiukan fiiliksen mukaan säätänyt mausteiden määrää. Hyvin on maistunut :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.