Paahdettua paprikaa ja chorizoa
7/20/2012
Tämä annos vie ainakin minun ajatukset ja makuaistin Espanjan tapasbaarien tunnelmaan ja tuoksuihin. Ei puutu kuin se korvia huumaava puheensorinan voimakkuus joka tapaspaikoista kaikuu ulos kaduille asti...
Chorizon mausteisuus ja paahdettujen paprikoiden makeus ovat hieno makupari, jota valkosipuli vielä täydentää. Seuraksi pala hyvää vaaleaa leipää ja kylmä olut, tai miksei vaikka lasillinen cavaa, aitoon espanjalaiseen tapaan.
Paahdettuja paprikoita on tässä blogissa kokattu ennenkin, joten reseptin voi tarkistaa täältä. Yhteen tapastyyliseen pikkuannokseen riittää pieni paprika ja muutama siivu makkaraa.
paahdettuja paprikoita
valkosipulia
chorizomakkaraa tai vastaavaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
savustettua paprikajauhetta
limen tai sitruunan mehua
yrttejä maun mukaan
Leikkaa paprikasta sopivia suupaloja. Pätki makkara vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi. Hienonna valkosipuli. Laita pieni loraus oliiviöljyä pannulle ja kuumenna keskilämpöiseksi. Lisää makkarat anna niiden ruskistua ja paistua hieman rapeiksi. Lisää valkosipuli ja hetken päästä paprikat. Ruskista kevyesti hetki ja mausta pippurilla, paprikajauheella, yrteillä ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Purista sekaan hiukan limen tai sitruunan mehua ja nosta tarjolle.
7 kommenttia
Paprika on kyllä paljon parempaa paahdettuna tai paistettuna kuin raakana. En ole sitä kyllä raakana nähnyt syötävänkään kuin Suomessa ja Ruotsissa.
VastaaPoistaOletko muuten tehnyt itse makkaroita? Me teimme reilu pari viikkoa sitten eikä kyllä jää viimeiseksi kerraksi...
Kreikassa on salaateissa raakaa paprikaa, ainakin joissain.. Saa sieltä näitä paahdettujakin. Makkarat on sillä kuuluisalla "pakko kokeilla" listalla roikkuneet jo ties kuinka kauan... Pitää yrittää saada aikaiseksi!
PoistaJuuri sopivasti chorizopaketti pyörii tuolla jääkaapissa ja siitä on pitänyt tehdä jo hetki jotain. Ihan uusi tapas valikoimiini, kiitos reseptistä.
VastaaPoistaMakkaroiden tekeminen itse on ollut minunkin tehtävälistallani jo pitkään, mutta ei ole tullut tehtyä. Tosi herkullisen näköinen, simppeli annos!
VastaaPoistaJoo täytyy sitten syksyn tullen kokeilla makkaroiden tekoa!
PoistaMeillä pyyhittiin tarjoiluastian pohja aika tarkasti, hyvää oli! Kiitokset taas.
VastaaPoistaKiitos itselles! Mukava saada tällaisia kommentteja!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.