Jauhoton suklaakakku
11/23/2012Tumma suklaa ja paahdetut hasselpähkinät ovat tämän suklaakakun ydin. Kakun pinta on hieman rapsakka ja sisältö mehevää ja suklaista, paheellisen hyvää.
Täyteläisen ja voimakkaan suklaakakun maku paranee viileässä joten kannattaa leipoa kakku päivää aiemmin ja sitten vain malttaa mielensä.
10 - 12 annosta (20 cm irtopohjavuoka)
200 g kuorellisia hasselpähkinöitä
200 g tummaa suklaata (tässä 70%)
200 g voita
150 g sokeria
5 munaa
2 rkl kaakaojauhetta
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda hasselpähkinöitä uunipellillä muutama minuutti kunnes niistä irtoaa hiukan paahteinen tuoksu. Älä päästä palamaan.
Anna pähkinöiden jäähtyä hetki. Laita pähkinät keittiöpyyhkeen tai vastaavan sisään ja hierrä työtasoa vasten kunnes suurin osa kuorista on irronnut. Jauha pähkinät melko hienoksi rouheeksi, muutamia isompia ”sattumia” kannattaa jättää.
Sulata suklaa ja voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat, sokeri ja kaakaojauhe paksuksi vaahdoksi. Yhdistä seokset pienissä erissä kevyesti sekoittaen.
Voitele tai vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan tasaisesti ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 40 - 50 minuuttia kunnes kakku tuntuu kiinteältä. Paistotikulla kokeiltaessa tikun tulisi olla lähes puhdas.
Anna kakun jäähtyä kunnolla, mielellään jääkaapissa seuraavaan päivään. Ripottele pinnalle hyvää kaakaojauhetta ja tarjoa.
Pari pointtia reseptistä.
20 cm irtopohjavuoka tulee ohjeen määrillä lähes piripintaan täyteen. Näin kakku on riittävän paksu säilyttämään mehevyyden. Jos käytät isompaa vuokaa, tarkkaile paistoaikaa.
Kakku kohoaa keskeltä paistettaessa, mutta painuu kasaan jäähtyessään. Näin kuuluukin käydä.
Hasselpähkinöiden paahtaminen ja itse jauhaminen kannattaa. Maku on voimakas ja rouheen voi jättää sopivasti epätasaiseksi.
14 kommenttia
Enempää ei suklaaholisti voisi toivoa! Parin päivän odottelun käy hyvin itsehillintä harjoituksesta :D. Kauniit kuvat.
VastaaPoistaKiitos! Täytyy myöntää että täällä itsehillintä petti ainakin osittain..
PoistaAaaaahhhhhh :)
VastaaPoistaTaidankin polkaista teille enkä kotitoimistolta töihin!
Hasseleiden paahtaminen on hauskaa ja niistä tulee tosi hyviä.
Pieni mutka matkaan siis!
PoistaNiin tulee, hyviä paahdettuna. Ja suklaa ja hasselit on hieno klassikkomakupari!
Tämä täytyy kokeilla heti tilaisuuden tullen! Hasselpähkinöistä saa sopivan aasinsillan jouluunkin, ja suklaa nyt sopii muutenkin joka tilanteeseen.
VastaaPoistaMahdottoman houkuttelevat kuvat!
Kokeiluun vaan! Ja kiitos kuvakehuista.
PoistaYksinkertaisesti wau. Menee testiin, suklaan ja pähkinän liittoa ei voita mikään.
VastaaPoistaOih,mukakakkua ,niin hyvää:) Tosin en ole tainnut koskaan maistaa sellaista,jossa on hasselpähkinöitä.Täytyypä kokeilla joskus.
VastaaPoistaOn ne pähkinät ja suklaa aika hyvä yhdistelmä!
PoistaKukahan meillä ehtisi tuollaisen leipomaan, kun nyt alkoi tehdä tosissaan mieli ? nimim. olen jo myöhässä perjantai-illan työpalaverista
VastaaPoistaEn edes tykkää suklaakakuista, mutta näiden kuvien jälkeen alkoi tehdä mieli ;-) Ihana valo!
VastaaPoistaMeilläkin leivotaan tänään suklaakakkua - minä leivon, muut syö. Tehokkainta mahdollista linjojen hoitoa.
Tänks! Meillä on usein ihan sama, minä teen, muut syö. Pidän kyllä tummasta suklaasta, ja suklaakakuistakin, mutta mulle riittää tosi pieni pala ja sitten ei uppoa enempää.
PoistaVai osaat sinä leipoa tällaisia hienoja suklaakakkujakin! Terveisin nimimerkki Kade.
VastaaPoistaOn kyllä hyvän näköinen kakku. Kauhea suklaahimo iski juuri nyt.
Tänks! No joo, oonhan mä vähän saanut oppia ruokajuttuihin... vaikka kyllä leivonta menee usein että ainekset sekaisin, uuniin ja toivotaan parasta!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.