Jauhoton suklaakakku

11/23/2012


Tumma suklaa ja paahdetut hasselpähkinät ovat tämän suklaakakun ydin. Kakun pinta on hieman rapsakka ja sisältö mehevää ja suklaista, paheellisen hyvää.

Täyteläisen ja voimakkaan suklaakakun maku paranee viileässä joten kannattaa leipoa kakku päivää aiemmin ja sitten vain malttaa mielensä.

10 - 12 annosta (20 cm irtopohjavuoka)

200 g kuorellisia hasselpähkinöitä
200 g tummaa suklaata (tässä 70%)
200 g voita
150 g sokeria
5 munaa
2 rkl kaakaojauhetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda hasselpähkinöitä uunipellillä muutama minuutti kunnes niistä irtoaa hiukan paahteinen tuoksu. Älä päästä palamaan.

Anna pähkinöiden jäähtyä hetki. Laita pähkinät keittiöpyyhkeen tai vastaavan sisään ja hierrä työtasoa vasten kunnes suurin osa kuorista on irronnut. Jauha pähkinät melko hienoksi rouheeksi, muutamia isompia ”sattumia” kannattaa jättää.

Sulata suklaa ja voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat, sokeri ja kaakaojauhe paksuksi vaahdoksi. Yhdistä seokset pienissä erissä kevyesti sekoittaen.

Voitele tai vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan tasaisesti ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 40 - 50 minuuttia kunnes kakku tuntuu kiinteältä. Paistotikulla kokeiltaessa tikun tulisi olla lähes puhdas.

Anna kakun jäähtyä kunnolla, mielellään jääkaapissa seuraavaan päivään. Ripottele pinnalle hyvää kaakaojauhetta ja tarjoa.

Pari pointtia reseptistä.

20 cm irtopohjavuoka tulee ohjeen määrillä lähes piripintaan täyteen.  Näin kakku on riittävän paksu säilyttämään mehevyyden. Jos käytät isompaa vuokaa, tarkkaile paistoaikaa.

Kakku kohoaa keskeltä paistettaessa, mutta painuu kasaan jäähtyessään. Näin kuuluukin käydä.

Hasselpähkinöiden paahtaminen ja itse jauhaminen kannattaa. Maku on voimakas ja rouheen voi jättää sopivasti epätasaiseksi.


You Might Also Like

14 kommenttia

  1. Enempää ei suklaaholisti voisi toivoa! Parin päivän odottelun käy hyvin itsehillintä harjoituksesta :D. Kauniit kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyy myöntää että täällä itsehillintä petti ainakin osittain..

      Poista
  2. Aaaaahhhhhh :)
    Taidankin polkaista teille enkä kotitoimistolta töihin!
    Hasseleiden paahtaminen on hauskaa ja niistä tulee tosi hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni mutka matkaan siis!
      Niin tulee, hyviä paahdettuna. Ja suklaa ja hasselit on hieno klassikkomakupari!

      Poista
  3. Tämä täytyy kokeilla heti tilaisuuden tullen! Hasselpähkinöistä saa sopivan aasinsillan jouluunkin, ja suklaa nyt sopii muutenkin joka tilanteeseen.

    Mahdottoman houkuttelevat kuvat!

    VastaaPoista
  4. Yksinkertaisesti wau. Menee testiin, suklaan ja pähkinän liittoa ei voita mikään.

    VastaaPoista
  5. Oih,mukakakkua ,niin hyvää:) Tosin en ole tainnut koskaan maistaa sellaista,jossa on hasselpähkinöitä.Täytyypä kokeilla joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne pähkinät ja suklaa aika hyvä yhdistelmä!

      Poista
  6. Kukahan meillä ehtisi tuollaisen leipomaan, kun nyt alkoi tehdä tosissaan mieli ? nimim. olen jo myöhässä perjantai-illan työpalaverista

    VastaaPoista
  7. En edes tykkää suklaakakuista, mutta näiden kuvien jälkeen alkoi tehdä mieli ;-) Ihana valo!
    Meilläkin leivotaan tänään suklaakakkua - minä leivon, muut syö. Tehokkainta mahdollista linjojen hoitoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks! Meillä on usein ihan sama, minä teen, muut syö. Pidän kyllä tummasta suklaasta, ja suklaakakuistakin, mutta mulle riittää tosi pieni pala ja sitten ei uppoa enempää.

      Poista
  8. Vai osaat sinä leipoa tällaisia hienoja suklaakakkujakin! Terveisin nimimerkki Kade.

    On kyllä hyvän näköinen kakku. Kauhea suklaahimo iski juuri nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks! No joo, oonhan mä vähän saanut oppia ruokajuttuihin... vaikka kyllä leivonta menee usein että ainekset sekaisin, uuniin ja toivotaan parasta!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.