Kuumaa juomaa
11/20/2012Makeiden glögien vastapainoksi voi välillä nauttia hiukan hapokkaampaa, jouluisilla mausteilla maustettua hehkuviiniä. Raikkaan kirpeä karpalomehu ja tuorepuristettu appelsiini antavat hyvän makupohjan tälle kaamoksenpoistajalle.
Tähän glögiin sopii edullinen peruspunkeroinen, kuten lähialkon myyjän täsmäsuosituksena valittu hyvä italialainen Duca di Camastra. Ei siis kannata mennä penkomaan viinikellarin aarteita.
Ainakaan täällä Jyväskylässä ei kirpeitä pakkaspäiviä ole vielä montaa ollut, mutta jos kylmä kosteus on hiipinyt luihin ja ytimiin asti voi tästä talvipäivän lämmittäjästä olla apua kylmän kolotuksen poistamiseen.
5 dl punaviiniä
5 dl karpalomehua
vaniljatanko
muutama mausteneilikka
kanelitanko
pala inkivääriä
2 appelsiinia (1 mehuna ja 1 viipaleina)
sokeria maun mukaan
Laita karpalomehu, yhden appelsiinin mehu ja muutama appelsiinin viipale sekä mausteet kattilaan. Lisää sokeria maun mukaan, sekoita ja kuumenna samanaikaisesti lähelle kiehumispistettä. Ota kattila pois hellalta ja laita kansi päälle. Jätä maustumaan noin 20 - 30 minuutiksi.
11 kommenttia
Vähän kuin sangriaglögi;takuulla hyvää:) Illat ovat jo hieman viileitä,joten voisinkin tehdä glögiä joku ilta.Ihanat kuvat kuten aina!
VastaaPoistaLurps. Kyllä lämmin viini maistuu täälläkin, vaikka ei ehkä ihan niin hyvältä kuin Keski-Euroopan talvitorilla tai lumiulkoilupäivän päätteeksi (mäessä ei viiniä juoda, ei edes kuumaa, ennenkuin monot on pois jalasta).
VastaaPoistaJoo Keski-Euroopan toreilla on hieno fiilis, sitä kun sais palan tännekin.
PoistaEntäs pulkkamäessä? Se on enemmän mun talvilaji...
Pienessä pulkkamäessä voi viiniä hörpätä, Alppien laskekettelurinteiden lomassa kiemurtelevilla suosituilla ja hurjillakin kelkkareiteillä (Schlittelbahn) noudattaisin hiihtosääntöä :).
PoistaMinä en ole niin isoissa mäissä päässyt vielä laskemaan.. Kuulostaa hauskalta!
PoistaLupaavan kuuloinen resepti! Minulla on täällä kuumajuomakokeilut kovassa vauhdissa. Tänään testasin kuumaa mojitoa. Pitää vähän makustella sitä, ennen kuin osaan täysillä tykätä :)
VastaaPoistaKuuma mojito! Eipä olis tullut itselle mieleen...
PoistaOnkin kiva ohje. Tätä voisikin testata, kun Alkon glögit kun on usein aika surkeita. Tulisi nyt vaan se lumi ja pikkupakkaset.
VastaaPoistaJoo ei ne kaikki glögit kauhean hyviä ole.. Tietää ainakin mistä maku tulee kun itse tekee. Lunta ja pakkasta odotellessa voi kumota mukillisen!
PoistaTässä joulunodotuksessa voisikin alkaa keitellä erilaisia kuumia juomia. Täällä +10 asteessa ei ole vielä saanut oikein oikeanlaista glögifiilistä taiottua esiin.
VastaaPoistaSuosittelen! Mikäs sen hauskempaa kuin lämmittää glögiä ja odotella joulua.
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.