Kokonaisena paistettu broileri
11/16/2012Chiliä, kanelia, savustettua paprikaa, sitruunaa, valkosipulia, yrttejä... ja kimpale voita.
Tämä helposti valmistuva uunibroileri on täynnä makuja, tuoksuja ja värejä alkutalven pimeyttä vastaan.
Viikonloppuun sopii aavistuksen tulinen, runsaan mausteinen ja tuoksuva uunikana lämmittämään mieltä ja kehoa. Tarjoa mieluisten lisukkeiden kera äläkä unohda paistonesteitä pannulle.
Paahteinen broileri on todellista täsmäruokaa koleisiin ja harmaisiin marraskuun päiviin. Kynttilät pöytään, hyvää ruokaa ja juomaa sekä innokkaimmille joululaulut soimaan... Hauskaa viikonloppua!
1 kokonainen jyväbroileri
maustevoi
50 g voita
1 sitruunan kuori raastettuna
½ sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
½ - 1 tl savustettua paprikajauhetta (sweet)
1 tl sokeria
½ tl chilijauhetta
½ tl jauhettua kanelia
2 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
2 tl timjamin lehtiä
suolaa ja pippuria
lisäksi kanan sisälle valkosipulia, sitruunaa, pieni nippu timjamin ja rosmariinin oksia ja pätkitty kanelitanko
Anna voin pehmentyä ja sekoita kaikki maustevoin ainekset keskenään.
Huuhtele ja kuivaa kana. Tee sormilla varovasti tilaa broilerin nahan ja lihan väliin ja laita suurin osa maustevoista tasaisesti kanan nahan alle. Levitä loput maustevoista broilerin pinnalle.
Laita kanan sisälle hiukan suolaa, 2 - 3 valkosipulin kynttä, muutama lohko sitruunaa, pariin osaan pätkitty kanelitanko ja yrttejä. Anna marinoitua viileässä mielellään muutama tunti.
Ota kana huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kypsennystä. Rouhi pinnalle hiukan suolaa ja pippuria. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja kypsennä noin 1 ½ tuntia broilerin koosta riippuen kunnes kana on kypsää ja mureaa. Valele broilerin pintaa paistonesteillä pari kolme kertaa paiston aikana.
Anna vetäytyä hetki kannen tai folion alla ja tarjoa.
14 kommenttia
Mielenkiintoisen kuuloinen mausteseos, varmaan tosi hyvää. Ja kyllä voi sentään on aina voita, tuo nahkakin näyttää niin rapean herkulliselta
VastaaPoistaKoleuden karkoittava mausteseos.. Ja voilla on oma paikkansa, niin se on!
PoistaPiti oikein tulla vielä erikseen kehumaan ja kiittämään inspiraatiosta. Just noustiin pöydästä ja ohjeellasi tehty broisku oli HERKULLISTA. Kaneli sopi siihen kuin nenä päähän.
PoistaLisukkeetkin tein sitten samaan sävyyn vaikka vähän eri mausteilla varioiden. Kelpasi kaikille - jopa meidän nirpulle keskimmäiselle :-) Muisti erikseen mainita, että kana oli hyvää...
Kiitos itsellesi! Kyllä tällaisia kommentteja on mukava lukea!
PoistaTaas tehtiin ja copycat kehuskelee FBssä reseptin herkullisuutta :-) Yhtä hyvää kuin viimeksikin...
PoistaKiitti! Mukavaa sunnuntaita sinne!
PoistaOliko sulla kotimainen broileri vai löysitkö jostain oikean kanan?
VastaaPoistaKyllä se kotimainen broisku oli.. Eipä täällä muuta ole tarjolla, tai en ainakaan ole nähnyt..
PoistaKeljo CM:ssä oli ainakin alkusyksystä hintalaput ja paikka Patonkimaan luomukanalle, otuksia ei näkynyt. Pitäisiköhän esittää kanatoive esim. Seppälän CM:ään jossa moni tuntuu säännöllisesti asioivan? Kanoja kuitenkin tulee maahan, tuttujen mukaan niitä on esim. Hämeenlinnassa ja kehä 3:n sisäpuolella KSupermarketeissa (vai mikä se nimi nykyisin on).
PoistaHyvä idis! Täällä Jkl:ssä on välillä ihmeen heikosti valikoimaa... Mulle ei ole kaupan väliä, kunhan vaan olis joskus varaa valita. Ihme kun Mestarikaan ei oikein saa valikoimiinsa paljon peruskauraa kummempaa...
PoistaJurnutusperjantai...
Tein pari viikkoa just tämmösen uunikanan ja suunnilleen samoilla mausteillakin mutta kuvista tuli niin kamalia etten ole voinut postata sitä :D
VastaaPoistaOli muuten tosi hyvää!
Hyvä että oli hyvää! Epäilen liiallista itsekritiikkiä kuvien suhteen...
PoistaMinulla menee kokonaiset uunikanat aina ihan kuiviksi. Hyvä tietää, että jotkut osaa tämänkin!
VastaaPoistaHmmm... vaikea on tuohon mitään sanoa. Uutta broiskua uuniin vaan!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.