Punajuuria ja vuohenjuustoa

9/05/2013


Punajuuria ja vuohenjuustoa, kokoonkeitettyä balsamiviinietikkaa ja rucolaa. Vähistä aineksista paljon makua.

Alkusyksyn punajuurisalaatti ei montaa raaka-ainetta sisällä, mutta maut ovat runsaita ja voimakkaita. Salaatti maistuu vaikkapa syksyn ensimmäisen pataruoan kypsymistä odotellessa...

Alkusalaattina kahdelle

4 - 6 pientä punajuurta
100 - 150 g  vuohenjuustoa
puntti rucolaa
½ dl balsamiviinietikkaa
ripaus sokeria
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä

Kypsennä punajuuret keittämällä tai uunissa paahtamalla. Anna jäähtyä hetki, kuori ja paloittele sopiviksi paloiksi.

Keitä samalla kokoon balsamiviinietikka. Mausta etikka ripauksella sokeria ja keitä kunnes jäljellä on noin neljännes. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa ja pippuria.

Kokoa salaatti juustosta, punajuurista ja rucolasta. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria, muutamalla tipalla oliiviöljyä ja lopuksi balsamisiirapilla.



You Might Also Like

18 kommenttia

  1. Huikea yhdistelmä. Maistuisi minullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on varman päälle yhdistelmä ja maistuu joka syksy yhtä hyvälle..

      Poista
  2. Päivä päivältä vahvistuu se tunne, että vaikka keväästä ja kesästä aina intoillaan, kyllä syksyn satokausi on ruokaihmisen parasta aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidat olla oikeassa.. On sienet ja marjat ja juurekset sun muut.. Vielä kun riittäis aurinkoisia päiviä pitkälle syksyyn!

      Poista
    2. Olen samaa mieltä, ehdottomasti! Sato tekee syksyn!

      Poista
    3. Kyllä, ja koko syksy mieluusti ilman räntäsateita..

      Poista
  3. Punajuurta ja balsamicoa, hmm...nam! Mitä vuohenjuustoa käytät? Niitä kun on niin moneen ihanaan lähtöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niitä juustojahan piisaa.. Ei ole mitään varsinaista suosikkia jota ostaisin säännöllisesti. En nyt aamutuimaan saa päähäni mikä tuossa salaatissa oli.. jokin tarjous/poistotuote irtomyynnistä se kuulemma oli..

      Poista
  4. Meillä on syöty viime aikoina kovin samansorttista lisuketta. Tosin sain synttärilahjaksi sellaisen savustuspyssyn, joten ollaan lisäksi savustettu punajuuret kevyesti. Taivas, kun on hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savustettu versio kuulostaa ihan mahtavalta. Pitääkin joskus testata!

      Poista
  5. Nam,nam! Esimerkki helposta ja hyvästä safkasta. Tuli just viime viikolla popsittua samaa.

    Ja samaa kuin Riikka jo kirjoitti,niin punajuuret toimii loistavasti savustettuna. Savustetuista punajuurista saa ihan parasta pyreetä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo on aika varma yhdistelmä. Pitää testata pikimmiten tuo punajuurien savustus!

      Poista
  6. Klassinen ihana yhdistelmä,jota tulee useinkin tehtyä,nami:)

    VastaaPoista
  7. Punajuuria ja vuohenjuustoa, punajuuria ja fetaa, punajuuria ja sinihomejuustoa - mitäpä sitä muuta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit! Mitäpä sitä muuta. Jotkut asiat vaan toimii keskenään.

      Poista
  8. Just muutama päivä sitten löydettiin tosi kiva vuohenjuusto, johon tykästyttiin suuresti. Arvaa siis teenkö tätä? No todellakin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.