Uuniperunat ja jauhelihakastike
9/26/2013Höyryävän kuumat uuniperunat ja pihvikarjan lihasta tehty jauhelihakastike pitävät kylmän ja räntäsateen loitolla.
Syksyn edetessä uuni- ja pataruoat alkavat taas kummasti houkuttamaan. Tämä lihakastike saa makunsa punaviinistä, kapriksista ja yrteistä. Kastikkeen voi hienontaa Vorschmackin tapaan, jolloin se toimii hyvin uuniperunan täytteenä.
Jos ei jaksa odottaa uuniperunoiden kypsymistä, sopii kastike mainiosti myös pastan kanssa tarjottavaksi.
2 - 4 annosta
n. 350 g naudan jauhelihaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl silputtua timjamia
1 rkl silputtua salviaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl punaviiniä
2 rkl pieniä kapriksia (suolaliemessä)
pippuria
(suolaa)
Pese perunat ja laita hyvissä ajoin 225 asteiseen uuniin kypsymään.
Hienonna sipulit ja kuullota pari minuuttia pannulla tilkassa oliiviöljyä. Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää tomaattipyre, mausta pippurilla ja yrteillä. Kaada pannulle punaviini ja anna kiehua muutama minuutti hiljalleen kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan pois.
Lisää huuhdellut kaprikset ja pieni määrä vettä. Hauduta hiljaisella tulella ja anna nesteen taas haihtua. Hienonna sauvasekottimella kastikkeen rakenne rouhean tasaiseksi. Tarkista maku ja pidä kastike lämpimänä. Lisää tarvittaessa hiukan vettä jos kastikeen rakenne tuntuu liian kuivalta.
Tarjoa uuniperunat ja kastike sopivien lisukkeiden kera.
5 kommenttia
Lämmittävää evästä tässä tarvitaankin. Ei niiden pipokelien vielä pitänyt tulla. Minä tilasin lämpimän syksyn.
VastaaPoistaJoo, en tajua kuinka tässä näin kävi.. Mulla oli sama tilaus syksyn suhteen!
PoistaMä oon aivan heikkona uuniperunoihin. Voileipien lisäksi voisin elää pelkästään niillä.
VastaaPoistaJees.. Oletko jo kehittänyt uunipottuvoileivän niin ois molemmat herkut yhtä aikaa :)
PoistaLoistavat kuvat jälleen kerran!
VastaaPoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.