Parmesaanikeksit
9/12/2013Suolaiset ja rapeat parmesaanikeksit ovat mainiota pikkupurtavaa syksyn juhlissa tarjottavaksi tai naposteltavaksi ihan muuten vaan.
Taikina valmistuu hetkessä ja sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi. Keksien pinnan voi maustaa yrteillä, pippureilla, erilaisilla siemenillä tai paistaa ihan sellaisenaan.
Resepti on muokattu Helene Johanssonin kirjasta Leipä.
n. 40 - 45 kpl
100 g grana padanoa, parmesaania tai pecorinoa
120 g vehnäjauhoja (käytin durumjauhoja)
100 g voita
ripaus mustapippuria
n. 1 rkl vettä
pinnalle
rouhittua mustapippuria ja hienonnettua timjamia
seesaminsiemeniä
Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Raasta juusto. Sekoita taikinan ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja notkista tarvittaessa pienellä määrällä vettä.
Pyörittele taikinasta noin 3 senttiä paksu pötkö ja leikkaa se kolmeen osaan. Pyörittele yhden pinnalle yrtit, toiselle siemenet ja jätä kolmas ilman mausteita. Laita jääkaappiin vetäytymään vähintään 30 minuutiksi.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa taikinapötköistä ohuita, vajaan sentin viipaleita ja laita leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista noin 8 - 10 minuuttia kunnes keksien pinta on aavistuksen ruskistunut. Paistoaika vaihtelee uunin ja keksien paksuuden mukaan, joten kovin kauas ei kannata uunin luota lähteä.
Tarjoa keksit sellaisenaan pienenä tapaksena tai vaikka syksyisen sienikeiton kanssa.
13 kommenttia
Näitä täytyykin muistaa taas tehdä, kun ovat tosiaan hurjan hyviä. Ihana vinkki yhdistää keksit sienikeiton kanssa; täytyy kokeilla heti viikonloppuna :-)
VastaaPoistaJuu, on hyviä ja helppoja tehdä, mikäs sen mukavampaa. Sienet ja parmesaani on aika kelpo yhdistelmä!
PoistaParmesaanikeksit ovat ihania;pidän niistä paljon enemmän oikeastaan kuin makeista pikkuleivistä:) Lempparikahvilassani tehdään parmesaani(ja myös emmental)keksejä eri tavoin maustettuina,joista chili on lempparini.
VastaaPoistaPitääkin laittaa chiliä seuraavalla kerralla!
PoistaNäitä on pakko kokeilla! Ja taas onnistuneet kuvat :).
VastaaPoistaSopii hyvin viikonlopun pikkupurtavaksi! Kiitti!
PoistaHyvän näköisiä. Sekä keksit että kuvat.
VastaaPoistaMistäs päin muuten tuo maisema kuva on? Näyttää paikalta, jonne mielellään matkaisi :)
Maisema on läheltä Perugian kaupunkia.. Ei nyt ihan parmesaanin kotiseudulta, mutta Italiasta kuitenkin!
PoistaNo mulla on sienikeitto tänään tulossa, niin tää vinkki tuli nyt kuin tilauksesta. Tuo Helenen kirja on mainio.
VastaaPoistaNo se osu kohdalleen! Joo, se on aika pätevän oloinen kirja.. Nappasin sen kirjastosta samalla kuin hain jotain siltä sun kirjalistalta!
PoistaHerkullisen näköisiä! Pidätkös joskus ruokakuvauksen kurssin ;)?
VastaaPoistaKiitoksia! Kurssia aina joskus kyselty ja edelleen joudun vastaamaan että tuonnempama sitten.. mutta ei se siis mahdoton ajatus ole!
PoistaIlmoittaudun jo ennakoivasti ;)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.