Gilda - Pintxo Baskimaalta

10/26/2014


Olen kerran käynyt Baskimaalla. Sitä en muista, söinkö siellä aitoja Gilda pinchoja, sen verran monta vuotta matkasta on vierähtänyt. Muistan kyllä Bilbaon Guggenheimin, San Sebastianin tunnelman, Biskajanlahden pärskeet sekä pinchobaarien paljouden. Mutta Gildaa en muista...

Onneksi tätä klassikkoa voi valmistaa ihan kotioloissakin. Vaikka käyttämäni anjovikset eivät Biskajanlahdelta olekaan, ja espanjalaisten guindilla-paprikoiden sijaan pepperonit taisivat olla Kreikasta, on lopputulos ihan mainio. Oliivit sentään olivat Espanjasta.

Kirpeän kipakat tikkutapakset syntyvät seuraavista aineista:

säilöttyjä pepperoneja
anjovisfileitä
vihreitä oliiveja
oliiviöljyä

Pujota ainekset tikkuihin. Perinteisin tapa lienee seuraava: yksi anjovis, kaksi oliivia ja kolme palaa pepperoneja. Päälle pieni loraus oliiviöljyä ja koko komeus ääntä kohti.

Juomaksi suositan kylmää olutta, tai Baskimaan tapaan hyvää siideriä. 


Mukavaa sunnuntaita!

You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.