Tulista ja mausteista kanaa kookoskastikkeessa
10/19/2014Sateista sunnuntaita voi lämmittää mausteisella ja tulisella ruoalla. Kun mausteet jauhaa morttelissa ja laittaa sipulien kera pannulle kuullottumaan, on tuoksut sitä luokkaa että mieli piristyy kummasti.
Vaikka maustelista on melko pitkä, on tämä kuitenkin helppo ja nopea ruoka valmistaa. Reippaasti alle tunnissa on valmista, ja suurin osa ajasta on hauduttelua. Minä käytin broilerin luuttomia reisipaloja, mutta rintapalat käyvät tähän ihan yhtä hyvin.
Tässä intialaistyylisessä kanaruoassa kookosmaito taittaa chilien poltetta, ja sitä kannattaakin lisäillä lopuksi sen mukaan kuinka paljon tulisuutta kaipaa.
4 annosta
n. 500 - 600 g luutonta broileria (paistileikkeitä)
2 valkosipulin kynttä
2 * 2 cm pala inkivääriä
1 punainen chili
1 vihreä chili
1 iso sipuli
½ tl korianterin siemeniä
½ tl juustokuminan siemeniä
½ tl kokonaisia mustapippureita
½ tl jauhettua kurkumaa
¼ tl jauhettua neilikkaa
8 – 10 vihreän kardemumman palkoa
½ tl karkeaa suolaa
5 cm pätkä kanelitankoa
200 g tomaattimurskaa
100 - 200 g kookosmaitoa
yrttejä
Silppua sipuli, inkivääri ja valkosipulit. Pilko chilit.
Avaa kardemummat ja laita siemenet mortteliin. Lisää kokonaiset mausteet ja suola. Rouhi tasaiseksi murskaksi. Lisää jauhettu neilikka ja kurkuma. Sekoita ainekset.
Lorauta pannulle öljyä ja ruskista kanapaloihin kaunis väri. Nosta pois pannulta ja jätä odottamaan.
Lisää vähän öljyä pannulle ja kuullota sipuleita ja inkivääriä muutama minuutti. Lisää mausteseos ja sekoittele parin minuutin ajan. Älä päästä mausteita palamaan.
Lisää pannulle noin puoli desiä vettä ja tomaattimurska. Lisää chilit ja kanelitanko. Anna kastikkeen kuumentua ja lisää kanat. Hauduta noin 15 – 20 minuuttia ja lisää kookosmaito. Sekoita ja anna hautua vielä 5 -10 minuuttia.
Tarkista maku. Lisää yrttejä oman maun mukaan ja tarjoa riisin kera.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.