Munakoisopastaa

10/29/2014


Paistettua munakoisoa ja pinaattia pastan kera. Päälle parmesaania ja ruoka on valmis.
Munakoiso kannattaa kypsentää rauhassa, joten ihan pikalounaaksi tästä ei ole, mutta alle puolessa tunnissa on valmista.

Pinaatin voi lopuksi sekoittaa munakoisojen sekaan pannulle, tai ryöpätä puolisen minuuttia pastan kanssa, juuri kun se alkaa olla kypsää.

Yhteen annokseen tarvitset:

75 – 100 g pastaa
1 valkosipulin kynsi
puolikas pienestä munakoisosta
iso kourallinen tuoretta pinaattia
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
ripaus kanelia
sitruunaa
parmesaania tai vastaavaa

Pilko munakoiso pieniksi, tasakokoisiksi paloiksi. Lorauta pannun pohja täyteen oliiviöljyä ja lisää kuorittu valkosipulin kynsi. Kuumenna pannu hyvin. Kun valkosipuli alkaa ruskistua, nosta se pois pannulta ja lisää munakoisot. Paista kovalla lämmölla noin viisi minuuttia kunnes munakoisot ruskistuvat ja alkavat hiukan pehmetä.

Laita kattilallinen vettä kiehumaan ja keitä pasta munakoisojen kypsyessä.

Alenna lämpöä reippaasti ja anna munakoisojen kypsyä rauhassa 15 – 20 minuuttia kunnes ne ovat täysin pehmeitä. Mausta munakoisot suolalla, pippurilla ja ripauksella kanelia.

Valuta kypsä pasta. Sekoita pinaatti ja pasta munakoisojen sekaan. Raikasta lopuksi tilkalla sitruunamehua ja rouhaise päälle vielä mustapippuria. Kokoa annos ja raasta päälle parmesaania.



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.