Mustariisinuudelit pinaatin ja basilikan kera

10/05/2014


Sunnuntaille maukas pikkuateria, joka maistuu sellaisenaan tai muiden aasialaisten ruokien kaverina.

Kastikkeen tein silmämääräisesti, joten nuo mitat ovat aika suuntaa-antavia, mutta kyllä siitä ainakin idean saa selville.

1 annos

90 g nippu mustia nuudeleita
70 g pinaattia
basilikaa maun mukaan

1 punainen chili, jos kaipaat annokseen tulisuutta

Kastike

1 rkl seesaminsiemeniä
n. 2 tl seesamiöljyä (paahdettua)
n. 1 - 2 tl soijakastiketta
n. 2 tl sitruuna- tai limemehua
n. 1 tl raastettua inkivääriä

Valmista ensin kastike. Laita mortteliin seesaminsiemenet ja jauha rouheeksi. Lisää raastettu inkivääri. Lisää pienissä erissä seesamiöljyä, sitruunamehua ja soijakastiketta. Säädä maku mieleiseksi.

Keitä kattilallinen vettä. Laita nuudelit kiehuvaan veteen ja keitä noin 4 minuuttia. Lisää pinaatit ja anna kiehua vajaa minuutti, kunnes nuudelit ovat kypsiä.

Valuta nuudelit ja pinaatit. Kumoa lautaselle. Lisää maustekastike, basilikaa ja chiliä. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja nauti.


Blogin kätköistä löytyy toinenkin resepti mustille nuudeleille. Klik!


You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.