Misokeittoa ja udon-nuudeleita

11/06/2014

Pakkaspäiville hyvin sopiva pikalounas, joka lämmittää ja ravitsee. Nuudelien lisäksi iso kourallinen tuoretta pinaattia ja chiliä maun mukaan. 

Ruokaisampaan keittoon voi lisätä kasviksia, tai vaikkapa kypsää kanaa, jos rippeitä on jäänyt edelliseltä päivältä.

Yhden hengen nuudelisoppa valmistuu vartissa, joten tämän ehtii kiehauttamaan kiireisenkin päivän keskellä.

1 annos

1 nippu udon- nuudeleita
kourallinen tuoretta pinaattia
1 rkl misotahnaa
2 - 3 dl kuumaa vettä
chiliä pilkottuna

Laita nuudelit kypsymään kiehuvaan veteen. Lisää keittokulhon pohjalle ruokalusikallinen misotahnaa. Lisää tilkka kuumaa vettä ja sekoita tasaiseksi.

Kun nuudelit ovat lähes kypsiä, lisää kattilaan pinaatit ja ryöppää puolisen minuuttia. Nosta nuudelit ja pinaatit misoliemen sekaan ja kaada päälle kuumaa vettä. Lisää chilit ja sekoita.

Nauti keitto heti kuumana.





You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.