Muikut uunissa

11/09/2014


Perinteiset voissa paistetut muikut ovat minun, ja varmasti monen muunkin suurta herkkua, mutta joskus on mukava kokeilla jotain muuta ja vähemmän käryävää.

Uunissa grillivastuksen alla muikut paistuvat nopeasti, joten kovin kauas ei uunin luota kannata hiippailla, jotta kalat eivät ylikypsy ja kuivu.

Nämä keskikokoiset, perattuna noin 35 gramman painoiset muikut kypsyivät 15 minuutissa.

Kaloille tein kirpeän tilli-kapriskastikkeen, jota voi kokeilla muillekin kaloille.

Uunimuikut

500 g perattuja muikkuja
oliiviöljyä
suolaa

Huutaise muikut kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti. Lorauta kalojen päälle kevyesti oliiviöljyä ja levitä se tasaisesti kalojen pinnalle. Mausta kalat suolalla sisältä ja päältä. Levitä muikut uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä kalat kuumassa, noin 225 – 235 asteisessa uunissa grillivastuksen alla 10 – 20 minuuttia kalojen koosta riippuen. Kypsyyden voi tarkistaa vaikka nyppäämällä selkäevästä. Kypsastä kalasta se lähtee irti helposti.

Kalojen paistuessa ehtii valmistamaan simppelin, mutta herkullisen kastikkeen.

Tilli-kapriskastike

n. 1 rkl kapriksia
reippaasti tillisippua
reilu 1 tl sinappia (dijon hunaja)
loraus oliiviöljyä
tilkka sitruunamehua
suolaa ja pippuria

Hienonna kaprikset kevyesti veitsellä. Sekoita sinapista, oliiviöljystä ja tilkasta sitruunamuheua yksinkertainen kastike. Lisää kaprikset ja tilli. Sekoita ja mausta ripauksella mustapippuria ja tarvitttaessa suolalla.

Tarjoa muikut ja kastike sellaisenaan sormiruokana, tai tuhdimpana ruokana perunamuusin kera.

Toinen kätevä tapa valmistaa uunimuikkuja on kypsentää ne leivinpaperipaketissa. Resepti löytyy täältä.




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.