Voimauttava lohi-nuudelikeitto

11/12/2014


Alkutalven pimeyden ja koleuden keskellä on hetkittäin tarvetta erityisen ravitseville ja lämmittäville ruoille. Tämä lohisoppa sisältää melkoisen määrän hyvää tekevien ainesten lisäksi makua ja lämpöä talven rasittamalle keholle ja mielelle.

Keitä kattilallinen nuudelikeittoa, hiljennä vauhtia ja syö vatsa täyteen. Kyllä se siitä :)

2 isoa annosta tai 4 alkuruokaa

1 rkl kuivattua wakame merilevää (liota 10 min. kylmässä vedessä)
n. 50 g porkkanaa
n. 30 g varsiselleriä
1/2 pienestä sipulista
vajaa 2 tl inkivääriä raastettuna
1 - 2 valkosipulin kynttä
½ - 1 punainen chili
8 dl vettä tai mietoa kasvislientä
loraus soijakastiketta
n. 50 g kiinankaalia ohuina suikaleina
n. 100 g kylmäsavulohta
iso kourallinen pinaattia
n. 3 rkl misotahnaa

1 nippu (90 g) udon nuudeleita keitettynä 

Pilko kasvikset ja liotettu merilevä. Leikkaa kala sopiviksi suupaloiksi. Laita kattilaan 8 dl vettä tai mietoa lientä. Lisää sekaan porkkanat, varsiselleri, sipuli, valkosipuli ja chili sekä loraus soijakastiketta.

Kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä hiljalleen muutama minuutti kunnes kasvikset alkavat pehmetä. (jos valmiiksi keitettyjä nuudeleita ei satu olemaan, lisää tässä vaiheessa keittämättömät nuudelit)

Lisää keittoon kiinankaali, merilevä, pinaatti, kala sekä keitetyt nuudelit. Nosta kattila pois levyltä ja jätä hautumaan kannen alle.

Ota kattilasta vajaa desi kuumaa lientä ja sekoita siihen misotahna. Lisää misoliemi takaisin kattilaan ja raikasta keitto lopuksi tilkalla sitruunamehua. Sekoita varovasti.

Tarkista maku ja tarjoa. Keittoa voi lisämaustaa chili- ja soijakastikkeella sekä paahdetulla seesamiöljyllä.



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.