Vinkkejä Amsterdamiin

11/23/2014


Piipahdin Hollannissa muutaman päivän matkalla, jossa jouluvaloin koristeltu Amsterdam näyttäytyi sekä auringon paisteessa ja että marraskuun harmaassa valossa.

Tässä muutama vinkki Amsterdamin ravintoloista ja vähän muustakin.

Albert Cuypmarkt – Markkinahumua

Aitoa, paikallista toritunnelmaa kannattaa käydä aistimassa Albert Cuyp- katumarkkinoilla.

Torikojuista ja pikkukaupoista löytyy kaikkea mahdollista ruoasta ja juomasta kenkiin ja huonekaluihin. Ruokakojut painottuvat Albert Cuypstraatin raitiovaunupysäkin läheisyyteen.

Maanantaista lauantaihin 10 – 17.
www.albertcuypmarkt.nl

The Seafood Bar

Van Gogh- ja Stedelijk- museoiden läheisyydestä löytyy kalaravintola The Seafood Bar. Paikka oli perjantaina jo alkuillasta täynnä, mutta onnistuin saamaan paikan baaritiskiltä. Kannattaa varata pöytä jos mielii herkuttelemaan tuoreilla merenelävillä.

Van Baerlestraat 5
theseafoodbar.nl

Warung Spand Makandra

Javaans Surinaams Eethuis. Vuodesta 1978 toiminut pikkuravintola sijaitsee aivan Albert Cuypstraatin raitiovaunupysäkin kupeessa. Paikka saattaisi olla pienen pintaremontin tarpeessa, mutta jos pöydät ovat täynnä ja take away- annoksia haetaan jatkuvana virtana, ehkä sille ei ole aikaa tai tarvetta. Ainakin lammascurry oli herkullista ja lämmittävän mausteista.

Rob Wigboldus Vishandel

Damrakilta kannattaa poiketa Zoutsteeg- kujalle, josta läytyy pikkuruinen kalakauppa. Herkullista paikallista silliä miedon sipulin ja suolakurkun kera. Myös muita kalaruokia on tarjolla. Rohkeasti sisään paikallisten sekaan. Ystävällinen ja iloinen palvelu.

Zoutsteeg 6

Muuta mukavaa

Uppopaistetut ruoat tuntuvat olevan paikallisten suosiossa ja nälkää voi siirtää vaikka meikäläisten munkkeja muistuttavilla oliebolleneilla. Leipomoiden myyntivaunuja on ympäri kaupunkia.

Erityisen hyviä ja rapeita ranskalaisia myydään kojuissa ja pikkuravintoloissa melkein jokaisessa kadunkulmassa. Paperitötteröstä tarjoillut ranskalaiset majoneesin kera antavat mukavasti energiaa :)

Pubiruoista pitää mainita bitterballen. Erikoisesta nimestään huolimatta ei kyseessä ole mitään kitkerän katkeraa, vaan uppopaistettu, rapeapintainen pyörykkä, joka tarjoillaan yleensä sinapin kera. Kokeile vaikka Cafe Stevens nimisessä kulmakuppilassa, jossa on hyvä valikoima oluita, pikkupurtavaa ja ystävällinen palvelu.

Geldersekade 123You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.