Nieriä suolassa ja Jokihaka Instagramissa

4/12/2015


Pieni nieriä kypsyy nopeasti suolakuoren suojassa ja säilyy mehukkaana. Puolen kilon kalasta riittää juuri sopivasti kahdelle, tai sitten yhdelle jos on isompi nälkä.

Joskus on hyvä muistuttaa makunystyröilleen että vähemmän on enemmän, joten maustoin kalan vain tillillä ja luomusitruunan viipaleilla. Hyvä osoitus siitä että maustamisen ei tarvitse olla hankalaa. Herkullista kalaa helposti ja nopeasti :)

2 annosta

n. 450 g nieriä (paino perattuna)

sitruunaa
tilliä
karkeaa merisuolaa

Huuhtaise ja kuivaa kala. Täytä kala sisältä tillillä ja sitruunaviipaleilla niin että suolaa ei pääse kalan sisälle. Tilliä voi laittaa muutaman varren myös kalan alle ja päälle.

Levitä iso foliopala uunipellille. Kaada suolaa sentin kerros foliolle ja nosta kala päälle. Muotoile foliosta reunukset kalan ympärille ja lisää suolaa pienissä erissä kunnes kala on täysin peittynyt.

Suolakerroksen on hyvä olla reilun sentin paksu. Sumuta välillä vettä suolan pinnalle ja painele suolaa hiukan tiiviimmäksi.

Kypsennä kalaa 225 asteessa 15 - 20 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kala vetäytymään jälkilämpöön vielä 10 minuutiksi.

Nosta kala pois uunista ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Poista suolakuori varovasti ja tarjoa.

Mehukas nieriä sai seurakseen simppelin vihersalaatin jossa oli oli kurkkua, fenkolia, pinaattia, kevätsipulia, tilliä ja kapriksia. Kastikkeen sekoitin hunajadijonista, valkoviinietikasta, sitruunamehusta ja oliiviöljystä. Hiukan suolaa ja pippuria sekaan.

Simppeliä ja hyvää!


Blogilla on nyt myös Instagram tili. Mitään jatkuvaa kuvatulvaa ei ole luvassa, mutta jotain vänkää aina silloin tällöin. Katsotaan oppiiko vanha koira uusia temppuja :)

Hauskaa sunnuntaita!


You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.