Possua ja oliiveja tikussa

4/26/2015


Klassikkotapas Pinchos Morunos on näiden pienten possu-oliivivartaiden innoittajana. Viimeksi kun söin näitä muutama vuosi sitten Madridissa, kokemus ei ollut ihan parhaasta päästä. Osa lihasta oli hiukan raakaa, mutta sen minkä söin oli hyvää...

Mausteseoksessa on savua, lämpöä ja aavistus tulisuutta. Hyvä sekoitus myös kanalle, josta nämä vartaat voi tehdä ihan yhtä hyvin.

8 pientä varrasta

n. 350 g porsaan kylkisiivuja (tai niskaa 3 * 3 cm kuutioina)
16 kpl hyviä kivettömiä oliiveja

loraus valkosipuliöljyä
1 tl savustetta paprikajauhetta (hot)
1 tl savustettua paprikajauhetta (sweet)
n. 25 kpl mustapippureita
hyppysellinen jeeran siemeniä
ripaus kanelia
reilu hyppysellinen kuivattua oreganoa tai timjamia
suolaa (aika varovasti, oliivien suolaisuus tiivistyy uunissa)

Huuhdo oliivit hyvin kylmässä vedessä. Laita lihat ja oliivit astiaan, kaada päälle loraus valkosipuliöljyä ja sekoita niin että öljy leviää tasaisesti. Murskaa pippurit ja jeera morttelissa ja lisää loput kuivamausteet sekaan.

Sirottele mausteseos lihojen ja oliivien päälle ja hiero se tasaisesti kaikkiin aineksiin. Kiepsauta lihat muutamalle mutkalle ja pujota vartaisiin oliivien kanssa.

Kypsennä vartaat grillissä tai 200 asteisessa uunissa noin 20 - 25 minuuttia.

Tarjoa sellaisenaan sitruunaviipaleiden ja raikkaan juoman kera :)



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.