Tamarindikananpoikaa

4/16/2015


En ole kovin tottunut tamarindin käyttäjä, mutta kirpeän happamassa ja hedelmäisessä maussa on jotain erityisen mielenkiintoista. Hunaja taittaa tamarindin hapokkuutta joten sitä kannattaa lisätä sen mukaan pitääkö enemmän happamasta vai makeasta.

Tämä resepti on roikkunut epämääräisten muistilappujen läjässä ties kuinka pitkään, enkä muista mistä olen alkuperäisen, tässä tosin muokatun ohjeen lappuselle raapustanut. Jyväskylän kaupunginkirjaston hyllyjen kätköistä se löytyisi, tai sitten ei :)

Maustetahna riittää noin 500 grammalle broileria.

3 kpl nahallisia ja luullisia broilerin reisipaloja (tai koipia tai koipireisiä)

2 valkosipulin kynttä
vajaa 1 tl karkeaa suolaa
n. 20 kokonaista mustapippuria
1 punainen chili
vajaa 1 rkl tamarinditahnaa
2 – 3 rkl hunajaa

Kuori ja pilko valkosipulit. Silppua chili. Laita valkosipuli, chili, suola ja pippurit mortteliin ja jauha karkeaksi tahnaksi. Lisää tamarindi ja hunajaa maun mukaan. Sekoita tasaiseksi.

Huuhtaise ja kuivaa broilerin reisipalat. Laita lihat marinadiin ja hiero kastiketta kanan pinnalle ja erityisesti nahan alle. Anna maustua puolesta tunnista tuntiin.

Nosta kanat leivinpaperille, valuta astian pohjalle jäänyt marinadi päälle ja paista uunipellillä 200 asteessa noin 30 – 35 minuuttia.

Anna reisipalojen vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Tarjosin kananpalat salaatin kera jossa oli mangoa, vihreää chiliä, punasipulia, kurkkua, rucolaa ja romainesalaattia. Niin ja vähän minttua, sekä tuoretta että ripaus kuivattua. 



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.