Paahdetut varhaisperunat

4/02/2015


Välimeren alueelta rahdatut uuden sadon perunat eivät tietenkään ole meille suomalaisille niin rakkaita ja maukkaita kuin kotimaiset, kesällä kauppoihin ilmestyvät potut, mutta uunin kautta niistä saa todella herkullisia.

Vaikka suosinkin mieluusti lähiruokaa ja sesongissa olevia raaka-aineita, niin kerran pari näin kevättalvella sorrun näihin paahdettuihin perunoihin, ei voi mitään :)

uusia perunoita

oliiviöljyä
suolaa
pippuria
kuivattua oreganoa
paprikajauhetta

Pese perunat ja valuta kuivaksi. Puolita perunat ja pyöräytä ne oliiviöljyssä. Mausta suolalla, pippurilla, kuivatulla oreganolla ja runsaalla määrällä paprikajauhetta.

Paahda kuumassa, 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes perunat ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Kääntele perunoita kerran paahdon aikana.

Avaa kylmä olut ja pistele potut menemään vaikka srirachalla maustetun majoneesin kanssa. Herkullista :)

 
Hyvää pääsiäistä kaikille!


You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.