Sipulimunakas
4/09/2015Tämä muskottipähkinällä viimeistelty munakas kätkee sisäänsä rauhassa karamellisoitua sipulia, rapsakkaa pinaattia ja kirpeän suolaista fetaa. Ei hassummat ainekset munakkaalle :)
yhdelle nälkäiselle
1 keskikokoinen sipuli
3 munaa
pieni kourallinen pinaattia
fetaa maun mukaan
suolaa, pippuria
muskottipähkinää
Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Kuumenna voita ja oliiviöljyä pannulla ja kypsennä sipuleita miedolla keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
Mausta sipulit suolalla, pippurilla ja pienellä ripauksella sokeria. Raasta sekaan hyppysellinen muskottipähkinää. Jatka sipuleiden kypsennystä vielä noin 5 – 10 minuuttia kunnes ne ovat karamellisoituneet kullanruskeiksi.
Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää munat pannulle ja anna kypsyä. Nosta tarvittaessa hiukan lämpöä.
Kun munakas on hyytynyt, lisää pinaattia ja murennettua fetaa maun mukaan. Raasta pinnalle vielä aavistus muskottipähkinää ja nauti.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.