Masala munakas | Masala Omelet

8/18/2016


Viileään ja sateiseen päivään täydellisesti sopiva intialaisittain maustettu munakas, jossa on reilusti chilin potkua ja lämmittäviä mausteita. Nopea ja voimauttava ruoka niin aamuun, päivään kuin yön pikkutunneille. Testattu on :)

Resepti on mukaeltu Meera Sodhan Made in India kirjasta, josta olen intoillut täällä ennenkin. Jos ei ole vielä tuttu, kannattaa tutustua. Kirja taitaa löytyä jo suomenkielisenäkin versiona.

1 annos

3 munaa
½ dl kevätsipulin varsia silputtuna
½ vihreä chili (siemenillä tai ilman)
¼ tl sarviapilan lehtiä
¼ tl chilijauhetta (tai vähemmän)
¼ tl jauhettua kurkumaa
ripaus mustapippuria
suolaa maun mukaan

basilikaa, korianteria tai lehtipersiljaa viimeistelyyn

Riko kananmunat astiaan ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita sipulihakkelus ja mausteet hyvin sekaan. Lorauta pannulle öljyä ja kuumenna reilusti. Silppua chili ja laita se kuumalle pannulle hetkeksi paistumaan.

Kaada munakasmassa pannulle ja pyöräytä niin että seos leviää tasaisesti pannulle. Paista nopeasti kostean kypsäksi. Viimeistele yrttisilpulla. Syö sellaisenaan tai salaatin ja leivän kanssa.


In English

1 portion

3 eggs
½ dl spring onions, green parts only, chopped
½ green chili, finely chopped
¼ tsp fenugreek leafs
¼ tsp chili powder (or to taste)
¼ tsp ground turmeric
a pinch of cracked black pepper
salt to taste

basil, coriander or flat leaf parsley

Brake the eggs into a bowl and lightly whisk. Add the chopped spring onions and spices. Mix well together. Heat a teaspoon of olive oil in a frying pan over a medium high heat. Add chopped chili and fry for a 15 to 30 seconds. Pour in the egg mixture and swirl it around the pan. Cook until the omelet mixture is settled and still a bit soft on the top.

Scatter with basil and enjoy by itself or with salad and bread.




You Might Also Like

9 kommenttia

  1. Tämä resepti kiinnitti huomioni. Menee taatusti testiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Testiin vaan. Chili potkii reseptin määrillä aika mukavasti :)

      Poista
  2. Anonyymi19.8.16

    I love all combinations of eggs and spring onions!

    VastaaPoista
  3. Täällä on selvästi menossa Intia-huuma :-) Minäkin kävin juuri etsimässä tarvikkeet Dal Makhaniin ja lähipäivinä pistän pavut likoamaan.

    Masalamunakas on todella hyvää. Yritin kopioida intialaishotellin munakkaan. Tässä oma versioni
    http://suolaajahunajaa.com/2015/05/18/toukotoissa-masalamunakas/

    Sarviapilaa en ole koskaan testannut, miltä se maistuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepulis :) Sarviapilas on hyvin aromaattinen ja siitä lähtee se tuoksu joka houkuttaa intialaisravintoloihin jo kaukaa...

      Poista
  4. Oletko huomannut, että Meera Sodhalta on ilmestynyt jatko-osa ihanaan Intia-kirjaan? Se on nimeltään Fresh India ja keskittynyt kasvisruokiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen huomannut instan kautta, mutta itse kirjaa en ole vielä selannut. Voipi olla hyvä opus :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.