Masala munakas | Masala Omelet
8/18/2016
Viileään ja
sateiseen päivään täydellisesti sopiva intialaisittain maustettu
munakas, jossa on reilusti chilin potkua ja lämmittäviä mausteita.
Nopea ja voimauttava ruoka niin aamuun, päivään kuin yön
pikkutunneille. Testattu on :)
Resepti on mukaeltu
Meera Sodhan Made in India kirjasta, josta olen intoillut täällä
ennenkin. Jos ei ole vielä tuttu, kannattaa tutustua. Kirja taitaa
löytyä jo suomenkielisenäkin versiona.
1 annos
3 munaa
½ dl kevätsipulin
varsia silputtuna
½ vihreä chili
(siemenillä tai ilman)
¼ tl sarviapilan
lehtiä
¼ tl chilijauhetta
(tai vähemmän)
¼ tl jauhettua
kurkumaa
ripaus mustapippuria
suolaa maun mukaan
basilikaa,
korianteria tai lehtipersiljaa viimeistelyyn
Riko kananmunat
astiaan ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita sipulihakkelus ja mausteet
hyvin sekaan. Lorauta pannulle öljyä ja kuumenna reilusti. Silppua
chili ja laita se kuumalle pannulle hetkeksi paistumaan.
Kaada munakasmassa
pannulle ja pyöräytä niin että seos leviää tasaisesti pannulle.
Paista nopeasti kostean kypsäksi. Viimeistele yrttisilpulla. Syö
sellaisenaan tai salaatin ja leivän kanssa.
In English
1 portion
3 eggs
½ dl spring onions,
green parts only, chopped
½ green chili, finely chopped
¼ tsp fenugreek
leafs
¼ tsp chili powder
(or to taste)
¼ tsp ground
turmeric
a pinch of cracked
black pepper
salt to taste
basil, coriander or
flat leaf parsley
Brake the eggs into
a bowl and lightly whisk. Add the chopped spring onions and spices.
Mix well together. Heat a teaspoon of olive oil in a frying pan over
a medium high heat. Add chopped chili and fry for a 15 to 30
seconds. Pour in the egg mixture and swirl it around the pan. Cook
until the omelet mixture is settled and still a bit soft on the top.
Scatter with basil
and enjoy by itself or with salad and bread.
9 kommenttia
Tämä resepti kiinnitti huomioni. Menee taatusti testiin.
VastaaPoistaKiva kuulla :) Testiin vaan. Chili potkii reseptin määrillä aika mukavasti :)
PoistaUskon :)
PoistaI love all combinations of eggs and spring onions!
VastaaPoistaYep! Me too :) Simple and so good!
PoistaTäällä on selvästi menossa Intia-huuma :-) Minäkin kävin juuri etsimässä tarvikkeet Dal Makhaniin ja lähipäivinä pistän pavut likoamaan.
VastaaPoistaMasalamunakas on todella hyvää. Yritin kopioida intialaishotellin munakkaan. Tässä oma versioni
http://suolaajahunajaa.com/2015/05/18/toukotoissa-masalamunakas/
Sarviapilaa en ole koskaan testannut, miltä se maistuu?
Jepulis :) Sarviapilas on hyvin aromaattinen ja siitä lähtee se tuoksu joka houkuttaa intialaisravintoloihin jo kaukaa...
PoistaOletko huomannut, että Meera Sodhalta on ilmestynyt jatko-osa ihanaan Intia-kirjaan? Se on nimeltään Fresh India ja keskittynyt kasvisruokiin.
VastaaPoistaJoo, olen huomannut instan kautta, mutta itse kirjaa en ole vielä selannut. Voipi olla hyvä opus :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.