Possua soijakastikkeessa | Pork in Soy Sauce
8/29/2016
Mehevää possua
chilillä ja sitruunaruoholla maustetussa soijakastikkeessa.
Tässä reseptissä
laitetaan hiukan mutkia suoraksi, mutta makua on silti yllin kyllin.
Hyvää arjen pikaruokaa siis!
Hävikkiviikko on
taas käynnissä! Lue lisää ja osallistu vaikka viikonlopun
festareille!
kahdelle lisukkeena
300 – 400g porsaan
kassleria
½ punainen chili,
pilkottuna
n. 5 cm pätkä
sitruunaruohoa, ohuina suikaleina
1 pieni
valkosipulinkynsi, silputtuna
1 – 1 ½ rkl
tummaa soijakastiketta (lihan määrän mukaan)
mustapippuria
Leikkaa liha
suikaleiksi tai kuutioiksi. Kaada pannulle pieni tilkka öljyä ja
kuumenna hyvin. Ruskista lihat kauttaaltaan nopeasti ja alenna
lämpöä. Mausta rouhitulla mustapippurilla.
Lisää pannulle
chili, sitruunaruoho ja valkosipuli. Sekoita hyvin ja anna paistua
puolisen minuuttia.
Kaada pannulle
soijakastiketta ja hauduta lihat kypsäksi, noin 2 - 4 minuuttia
lihasuikaleiden paksuuden mukaan. Tarkista lopuksi maku ja tarjoa
riisin tai nuudelien kanssa.
Soijakastikkeella
viimeistelty possu sopii hyvin myös kasvisten kanssa riisipaperiin
käärittäväksi sekä moniin muihin ruokiin, kuten patonkien ja
salaatinlehtien täytteeksi.
In English
2 portions as a side
300 – 400g pork neck, thinly sliced
1 garlic clove, minced
½ red chili, sliced
5 cm lemongrass, thinly sliced
1 – 1 ½ tbsp dark soy sauce
Add a tablespooon of olive oil in a skillet and heat over a high
heat. Fry the pork on all sides and lower the heat. Season to taste
with cracked black pepper.
Stir in the garlic, chili and lemongrass
and cook for 30 seconds. Add the soy sauce and simmer until the meat
is cooked through, about 2 – 4 minutes. Serve with rice or noodles.
2 kommenttia
Jaaha, taas tämmöistä, jota on pakko kokeilla ja pian :) ! Jos ei kaupassa ole tarjolla sitruunaruohoa, niin taidan laittaa sekaan hippusen sitruunaruohotahnaa.
VastaaPoistaTämmöstä tuli tänään :) Se tahna käy varmasti ihan yhtä hyvin. Ja onhan sitruunaruohoa kuivattunakin...
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.