Possua soijakastikkeessa | Pork in Soy Sauce

8/29/2016


Mehevää possua chilillä ja sitruunaruoholla maustetussa soijakastikkeessa.

Tässä reseptissä laitetaan hiukan mutkia suoraksi, mutta makua on silti yllin kyllin. Hyvää arjen pikaruokaa siis!

Hävikkiviikko on taas käynnissä! Lue lisää ja osallistu vaikka viikonlopun festareille!

kahdelle lisukkeena

300 – 400g porsaan kassleria
½ punainen chili, pilkottuna
n. 5 cm pätkä sitruunaruohoa, ohuina suikaleina
1 pieni valkosipulinkynsi, silputtuna
1 – 1 ½ rkl tummaa soijakastiketta (lihan määrän mukaan)
mustapippuria

Leikkaa liha suikaleiksi tai kuutioiksi. Kaada pannulle pieni tilkka öljyä ja kuumenna hyvin. Ruskista lihat kauttaaltaan nopeasti ja alenna lämpöä. Mausta rouhitulla mustapippurilla.

Lisää pannulle chili, sitruunaruoho ja valkosipuli. Sekoita hyvin ja anna paistua puolisen minuuttia.
Kaada pannulle soijakastiketta ja hauduta lihat kypsäksi, noin 2 - 4 minuuttia lihasuikaleiden paksuuden mukaan. Tarkista lopuksi maku ja tarjoa riisin tai nuudelien kanssa.

Soijakastikkeella viimeistelty possu sopii hyvin myös kasvisten kanssa riisipaperiin käärittäväksi sekä moniin muihin ruokiin, kuten patonkien ja salaatinlehtien täytteeksi.


In English
2 portions as a side

300 – 400g pork neck, thinly sliced
1 garlic clove, minced
½ red chili, sliced
5 cm lemongrass, thinly sliced
1 – 1 ½ tbsp dark soy sauce

Add a tablespooon of olive oil in a skillet and heat over a high heat. Fry the pork on all sides and lower the heat. Season to taste with cracked black pepper. 

Stir in the garlic, chili and lemongrass and cook for 30 seconds. Add the soy sauce and simmer until the meat is cooked through, about 2 – 4 minutes. Serve with rice or noodles.




You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Jaaha, taas tämmöistä, jota on pakko kokeilla ja pian :) ! Jos ei kaupassa ole tarjolla sitruunaruohoa, niin taidan laittaa sekaan hippusen sitruunaruohotahnaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämmöstä tuli tänään :) Se tahna käy varmasti ihan yhtä hyvin. Ja onhan sitruunaruohoa kuivattunakin...

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.