Paahdettua hoisin munakoisoa | Hoisin Sauce Roasted Eggplant
8/22/2016
Uunissa
paahdettu, tummasävyinen ja voimakkaasti aasialaisittain maustettu
munakoiso lämmittää ja kutkuttaa mukavasti makuaistia.
Hoisin
kastikkeen pohjalle rakennettu maustekastike on helppo ja nopea
valmistaa ja munakoisot kypsyvät noin puolessa tunnissa. Ihan kelpo
valinta myös arkiruoaksi lihattoman maanantain hengessä!
Sekä
soijakastikkeissa että hoisin sooseissa on aika paljon eroja
merkkien välillä, joten laitoin tuohon alle sen jota tässä
käytin.
2 annosta
1
munakoiso (400 - 500g)
1 rkl
hoisin kastiketta (Lee Kum Kee)
½ rkl
tummaa soijakastiketta (Lee Kum Kee)
1 tl
paahdettua seesamiöljyä
1 tl
valkoviinietikkaa
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl
raastettua inkivääriä
½ tl
chilijauhetta
1 tl
sokeria
Kuumenna
uuni 200 asteeseen. Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään ja
tarkista maku. Halkaise munakoiso ja viillä maltoon syvät
ristikkoviillot niin ettei kuori kuitenkaan rikkoudu.
Levitä
kastike tasaisesti munakoisojen leikkuupinnalle ja erityisesti
sisälle viiltoihin. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia
kunnes munakoisot ovat täysin kypsiä ja pehmeitä. Tarjoa
sellaisenaan alkuruokana tai riisin kanssa ateriana.
Munakoison
kuori sitkistyy jonkin verran uunissa, joten on ihan makuasia
haluaako sen syödä, vai kovertaako vain malton lautaselle.
In
English
2
portions
1
eggplant (400 – 500g)
1 tbsp
hoisin sauce (Lee Kum Kee)
½ tbsp
dark soy sauce (Lee Kum Kee)
1 tsp
roasted sesame oil
1 tsp
white wine vinegar
1 garlic
clove, grated
1 tsp
ginger, grated
½ tsp
chili powder
1 tsp
sugar
Preheat
oven to 200C. Stir together all
the ingredients for the sauce.
Halve eggplants lengthwise and
score the cut
sides in a crisscross pattern. Don´t
break the skin. Rub the sauce
on the cut sides
and into the cuts.
Place the
eggplants into a baking tray and roast for 30 minutes or until soft.
Scoop out the eggplant pulp and serve with rice.
12 kommenttia
Juuri eilisiltana katselin hoisin-pulloani ja mietin, mihin tämän lopun käyttäisin. Ja kun vielä munakoisokin maittaa erityisen hyvin, niin aika nappiosuman teit tällä reseptillä. Kiitos!
VastaaPoistaSattuipa hyvin :) Toivottavasti osuu myös makuhermoon sopivasti!
PoistaNoniin. Tästähän tämä viikon ruokalista alkaa rakentua :)
VastaaPoistaSe on muuten totta, että hoisineissa (ja tietysti muissakin kastikkeissa) on ihan todella suuret erot merkkien välillä. Erityisesti minusta nimen omaan hoisineissa. Aina ei tunnista eden samaksi tuotteeksi.
Jep, niin on. Vaikka en hoisin asiantuntija olekaan niin on niissä eroja. Mulla oli tässä tota Lee Kum Kee hoisinia ja saman merkin premium dark soijaa. Molemmat minusta hyviä ja vahvoja maultaan!
PoistaOnpa kauniin näköistä:) Makeahko hoisin ja munakoiso`,ihana yhdiselmä:)
PoistaKiitti! Joo, kyllä nuo hyvin sopii toisillensa!
PoistaLuulin äkkikatsomalla instakuvassa olevan ananasta :D Mutta koisokin näyttää hyvältä.
VastaaPoistaNiinpä :) Ananas ja hoisin kastike voiskin olla mielenkiintoinen kombo.. En muista maistaneeni!
PoistaOmnom <3 Uudet ideat munakoisoa varten ovat aina tervetulleita ja tämä kuulostaa upealta!
VastaaPoistaKiva kuulla :) Mä oon tota samaa soosia käyttänyt myös kanalle, ja siinäkin se toimi hyvin...
PoistaKylläpäs näyttää taas hyvältä! Munakoiso on kestosuosikkini :)
VastaaPoistaKiitos :) Munakoiso on kyllä hyvää. Aika korkealla se on munkin suosikkikasvisten listalla!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.