Paprika, oliivi & sardellipiiras | Bell Pepper, Olive & Anchovy Tart
11/17/2016
Tapas!
Rapeaksi paistuneen voitaikinan, paahdettujen paprikoiden, oliivien ja sardellien yhdistelmä on voimakkaiden makujen ystäville varma valinta. Sopii tarjottavaksi myös glögin kanssa!
Rapeaksi paistuneen voitaikinan, paahdettujen paprikoiden, oliivien ja sardellien yhdistelmä on voimakkaiden makujen ystäville varma valinta. Sopii tarjottavaksi myös glögin kanssa!
Tällä viikolla blogin ulkoasu on kokenut muodonmuutoksen joka alkaa hiljalleen olla valmis. Pientä hienosäätöä vielä on, mutta suurin osa palasista on paikoillaan. Vanhan blogin sisältö on myös onnistuneesti siirretty tänne, joten nyt reseptiarkisto ja blogihistoria löytyy kaikkinensa täältä.
Vinkki! Paahdetut paprikat ja sardellit sopivat hyvin myös leivän päällä tarjottaviksi jos piiraan leipominen ei innosta. Postauksen näet tästä!
300g
voitaikinalevyjä
4
punaista paprikaa
8
- 10 mustaa kivetöntä oliivia
1
rasia sardellifileitä öljyssä (50 - 60g)
ripaus
mustapippuria
kuivattua
tai tuoretta timjamia
oliiviöljyä
suolaa
paistovuoka
12 * 35cm tai vastaava
Ota
voitaikina sulamaan. Kaulitse taikina hiukan ohuemmaksi ja painele
vuokaan kiinni. Laita jääkaappiin odottamaan. Paahda paprikat
kaikilta sivuilta kuuman, noin 225 asteisen grillivastuksen alla.
Laita paprikat astiaan ja peitä kannella tai kelmulla vartiksi.
Kuori paprikat ja poista kannat ja siemenet. Viipaloi paprikat ja
mausta kevyesti pippurilla, timjamilla ja ihan pienellä ripauksella
suolaa. Viimeistele lorauksella oliiviöljyä ja sekoita. Lusikoi
paprikatäyte vuokaan voitaikinan päälle ja lisää sardellifileet
ja oliivit.
Kypsennä
225 asteisessa uunissa noin 25 – 35 minuuttia kunnes voitaikina on
kauniin ruskea ja kohonnut. Jos piiras alkaa kypsennyksen aikana
kupruilla yli äyräiden ota se pois ja paina lastalla täyte
takaisin vuoan pohjalle ja jatka paistoa. Anna vetäytyä
kypsennyksen jälkeen noin 15 – 30 minuuttia. Tarjoa kuumana tai
kylmänä. Piiraan voi myös lämmittää uudelleen.
In
English
300g
puff pastry
4
red bell peppers
8
– 10 black olives, pitted
50
– 60g flat fillets of anchovies, in oil
a
pinch of black pepper
a
pinch of thyme
evoo
salt
Roast
the bell peppers under the oven broiler (225C) for 20 - 30 minutes,
turning couple of times, until they have blackened in places.
While
the peppers
are roasting,
roll out the puff pastry to fit an 12*35cm tart pan. Gently place the
pastry into the bottom and up the sides of the tart pan. Cover and
refridgerate.
Remove
the peppers from the oven, drop them into a plastic bag and set aside
until cool enough to handle. Remove and discard the stalks, seeds and
skin. Cut the flesh into 2 - 3 cm wide strips and add to the bowl
with thyme and some salt and pepper.
Add about tablespoon of olive
oil and stir together.
Preheat
the oven to 225C. Spread the peppers,
olives and anchovies over the pastry. Bake for 25 - 30 minutes at
225C until the pastry is risen and deep gold. Serve warm, cold or
reheated, cut into squares.
4 kommenttia
Ihanan näköinen piirakka:)
VastaaPoistaKiitos :) Ei makukaan ollut hassumpi!
PoistaNiin kaunis kuva - taas kerran! Joka kerran huokailen vain ihastuksesta yksinkertaisen näyttäville kuvillesi. Onnea myös uudelle ulkoasulle :)
VastaaPoistaKiitos paljon! Olen hiljalleen siirtynyt linjalle että ruokien maut on runsaita ja kuvat minimalistisia :) Tai jotenkin niin :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.