Paprika, oliivi & sardellipiiras | Bell Pepper, Olive & Anchovy Tart

11/17/2016


Tapas! 

Rapeaksi paistuneen voitaikinan, paahdettujen paprikoiden, oliivien ja sardellien yhdistelmä on voimakkaiden makujen ystäville varma valinta. Sopii tarjottavaksi myös glögin kanssa!

Tällä viikolla blogin ulkoasu on kokenut muodonmuutoksen joka alkaa hiljalleen olla valmis. Pientä hienosäätöä vielä on, mutta suurin osa palasista on paikoillaan. Vanhan blogin sisältö on myös onnistuneesti siirretty tänne, joten nyt reseptiarkisto ja blogihistoria löytyy kaikkinensa täältä. 

Vinkki! Paahdetut paprikat ja sardellit sopivat hyvin myös leivän päällä tarjottaviksi jos piiraan leipominen ei innosta. Postauksen näet tästä!
 
300g voitaikinalevyjä
4 punaista paprikaa
8 - 10 mustaa kivetöntä oliivia
1 rasia sardellifileitä öljyssä (50 - 60g)
ripaus mustapippuria
kuivattua tai tuoretta timjamia
oliiviöljyä
suolaa

paistovuoka 12 * 35cm tai vastaava

Ota voitaikina sulamaan. Kaulitse taikina hiukan ohuemmaksi ja painele vuokaan kiinni. Laita jääkaappiin odottamaan. Paahda paprikat kaikilta sivuilta kuuman, noin 225 asteisen grillivastuksen alla. Laita paprikat astiaan ja peitä kannella tai kelmulla vartiksi. Kuori paprikat ja poista kannat ja siemenet. Viipaloi paprikat ja mausta kevyesti pippurilla, timjamilla ja ihan pienellä ripauksella suolaa. Viimeistele lorauksella oliiviöljyä ja sekoita. Lusikoi paprikatäyte vuokaan voitaikinan päälle ja lisää sardellifileet ja oliivit.

Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 25 – 35 minuuttia kunnes voitaikina on kauniin ruskea ja kohonnut. Jos piiras alkaa kypsennyksen aikana kupruilla yli äyräiden ota se pois ja paina lastalla täyte takaisin vuoan pohjalle ja jatka paistoa. Anna vetäytyä kypsennyksen jälkeen noin 15 – 30 minuuttia. Tarjoa kuumana tai kylmänä. Piiraan voi myös lämmittää uudelleen.


In English

300g puff pastry
4 red bell peppers
8 – 10 black olives, pitted
50 – 60g flat fillets of anchovies, in oil
a pinch of black pepper
a pinch of thyme
evoo
salt

Roast the bell peppers under the oven broiler (225C) for 20 - 30 minutes, turning couple of times, until they have blackened in places.

While the peppers are roasting, roll out the puff pastry to fit an 12*35cm tart pan. Gently place the pastry into the bottom and up the sides of the tart pan. Cover and refridgerate.

Remove the peppers from the oven, drop them into a plastic bag and set aside until cool enough to handle. Remove and discard the stalks, seeds and skin. Cut the flesh into 2 - 3 cm wide strips and add to the bowl with thyme and some salt and pepper. Add about tablespoon of olive oil and stir together.

Preheat the oven to 225C. Spread the peppers, olives and anchovies over the pastry. Bake for 25 - 30 minutes at 225C until the pastry is risen and deep gold. Serve warm, cold or reheated, cut into squares.


 

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Ihanan näköinen piirakka:)

    VastaaPoista
  2. Niin kaunis kuva - taas kerran! Joka kerran huokailen vain ihastuksesta yksinkertaisen näyttäville kuvillesi. Onnea myös uudelle ulkoasulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Olen hiljalleen siirtynyt linjalle että ruokien maut on runsaita ja kuvat minimalistisia :) Tai jotenkin niin :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.