Porsaan pikkuribsit appelsiinilla ja jeeralla | Baby Back Ribs with Orange and Cumin

5/12/2017


Sormiin takertuva maustekastike ja luista irtoava, pehmeän murea porsaanliha on yhdistelmä joka lämmittää mieltä ja hellii makunystyröitä. Ribsien maussa ja tuoksussa on appelsiinia, jeeraa ja korianteria. Ripaus chiliä antaa sopivasti poltetta ja viimeistelee lihaisan nautinnon. Näillä on ihan hyvä polkaista viikonloppu käyntiin!

n. 500g pieniä porsaan ribsejä
1 appelsiinin mehu ja vajaa puolet kuoresta raastettuna (n. 1dl mehua)
2 valkosipulinkynttä, silputtuna
1 ½ rkl soijakastiketta
1 tl chilihiutaleita
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl jeeran siemenia
½ tl korianterin siemeniä
1 rkl sokeria

Ota lihat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään. Jeeran ja korianterin siemenet voi halutessaan kevyesti murskata, mutta ne pehmenevät kyllä täysin kypsennyksenkin aikana.

Poista ribseistä kalvot ja siirrä lihat pieneen, laakeaan paistoastiaan ja kaada marinadi päälle. Hiero kastike kauttaaltaan lihoihin ja peitä astia kannella tai foliolla. Kypsennä uunissa noin 2 tuntia, hiukan lihojen paksuudesta ja painosta riippuen.

Nosta paistoastia pois uunista ja sammuta uuni. Käännä lihat varovasti ja valele paistokastikkeella. Laita astia takaisin uuniin ilman kantta ja anna vetäytyä jälkilämmössa noin 15 – 20 minuuttia. Nosta lihat varovasti pois astiasta ja leikkaa annospaloiksi. Valele vielä paistokastikkeella ennen tarjoamista!


In English

500g pork baby back ribs
1 orange, juiced
½ orange zest, grated
2 garlic cloves, grated
1,5 tbsp soy sauce
1 tsp chilli flakes
½ tsp cracked black pepper
½ tsp cumin seeds
½ tsp coriander seeds
1 tbsp sugar

Preheat the oven to 150C. Mix all the ingredients for the marinade. Put the ribs in a small oven proof dish and pour in the sauce. Rub in the marinade and cover the dish with foil or lid. Cook in the oven for two hours. Turn off the heat and remove the foil. Turn the ribs carefully and drizzle with the cooking juices. Put back in the oven and let rest for 15 – 20 minutes before serving.



You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Koetin tänään ostaa kauppahallista ribsejä mun perinteiseen fenkolinsiemenohjeeseen, mutta en löytänyt hyviä. Se oli kohtalalo, vaihdan reseptin tähän :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... Ehkä tää oli kohtalo molemmin puolin :) Mun pitää etsiä sun fenkoliresepti!

      Poista
    2. Tykkään monenenlaisista ribseistä, mutta tämä on se johon aina palaan: https://ripaustryffelia.wordpress.com/2013/05/04/rapean-mehevat-ribsit-possusta/. Paitsi sun resepti kuulostaa kyllä tosi potentiaaliselta voittajalta :)!

      Poista
    3. Kiitti linkistä! Laitan reseptin muistiin!

      Poista
  2. Tätä ohjetta on pari kertaa testattu ja on kyllä ihan huippu!

    Seuraavaksi kokeillaan kyllä fenkoliohjetta, mutta appelsiiniohje jää myös käyttöön. Kiitos kun olet jakanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Kiva että reseptiarkistosta on hyötyä :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.