Tiedän, ei ole
tomaattien satokausi vielä lähelläkään, mutta välillä niin
keho kuin mielikin kaipaa tuoretta ja raikasta syötävää.
Muutama aines ja
paljon makua, siinä kaikki mitä tämä salaatti kätkee sisälleen.
Yksinkertaisesta ja toimivasta tomaatin, sipulin ja persiljan
liitosta ei kannata tehdä sen vaikeampaa.
Kirpeän raikas
sumakki viimestelee tämän salaatin, joka on kelpo lisuke sekä
lihalle että kalalle, ja kannattaa laittaa muistiin myös lähestyvää
grillikautta ajatellen.
2 pientä annosta
lisukkeena
3 (luumu)tomaattia
1 punasipuli
kourallinen
lehtipersiljaa
sumakkia
suolaa
oliiviöljyä
Viipaloi punasipuli
ohuiksi renkaiksi ja laita vajaksi vartiksi kylmään veteen jos
haluat miedontaa sipulin makua. Viipaloi tomaatit ja slippua
persilja. Valuta ja kuivaa sipulit.
Sekoita keskenään
sipulit, tomaatit ja persilja. Lorauta sekaan hiukan oliiviöljyä ja
mausta oman maun mukaan suolalla ja sumakilla. Sekoita hyvin,
tarkista maku ja tarjoa.
In English
for 2 as a small
side dish
3 tomatoes, sliced
1 red onion, thinly
sliced
a handful of
parsley, chopped
sumac to taste
salt to taste
extra virgin olive
oil
In a small bowl,
soak the onion slices in cold water for 10 - 15 minutes. Remove from
the water and pat dry.
In a large bowl, add
the onions, tomatoes and parsley. Drizzle with olive oil. Season to
taste with sumac and salt. Toss to combine and serve.