Persilja, peruna ja munakas | Potato and Parsley Omelet
3/11/2016
Munakkaat on
mahtavia! Oli sitten aamu tai yö, lounas tai illallinen, arki tai
pyhä, niin munakkaille on aina paikkansa. Nopeasti valmistuviin ja
ravitseviin munakkaisiin voi laittaa täytteeksi melkein mitä
tahansa, joten ne sopivat hyvin myös vähentämään hävikkiä.
Tähän munakkaaseen käytin yhden ylijääneen keitetyn perunan ja
jääkaapisssa olleen puolikkaan sipulin.
Persilja sopii hyvin
sekä kananmunien että perunaruokien maustamiseeen. Lisäsin myös
hiukan chiliä, mutta sen voi jättää pois jos ei kaipaa poltetta.
Helppoa ja nopeaa!
Mukavaa viikonloppua!
1 annos
1 keskikokoinen
keitetty peruna
½ pienestä
sipulista
3 munaa
pieni kourallinen
lehtipersiljaa
suolaa ja pippuria
(chilihiutaleita)
öljyä
nokare voita
Pilko peruna
pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Kuumenna pannulla öljyä ja
nokare voita keskilämmölle. Kuullota ensin sipuleita niin että ne
pehmenevät ja lisää sitten perunat. Nosta hiukan lämpöä ja
paista perunoihin kevyt pintäväri. Riko munat astiaan ja vatkaa
rakenne kevyesti rikki haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla ja
halutessasi ripauksella chiliä.
Kaada munakasmassa
pannulle. Ripottele persijasilppu pinnalle. Liikuttele munakasta
lastalla varovasti pohjaa myöten niin että se paistuu
kuohkeaksi. Kypsennä vain sen aikaa että munakas juuri ja juuri
hyytyy. Valuta munakas pannulta lautaselle ja syö heti!
In English
1 portion
1 medium size
potato, precooked, diced
½ of a small onion,
chopped
3 eggs
a small handful of
flat leaf parsley, chopped
salt and pepper to
taste
chili flakes,
optional
1 tsp olive oil
butter
Add a small knob of
butter and oil to a frying pan. Heat over medium heat. Sweat the
onion for couple of minutes. Add potatoes and sauté until light
golden. Crack the eggs into a small mixing bowl. Stir gently with a
fork. Season with salt, pepper and chili.
Increase heat and
pour in the egg mixture. Add the parsley. Let eggs firm up a little,
and use a spatula to gently direct the mixture away from the sides
and into the middle. Cook for another minute or so until the egg
mixture holds together.
Slide omelet onto
plate and serve immediately.
8 kommenttia
Munakas puoltaa kyllä paikkaansa ruokapöydässä vuorokauden ympäri! :)
VastaaPoistaTotta! Helppo olla samaa mieltä :)
PoistaMunakas on mun viikonloppuaamun suosikki:)
VastaaPoistaToimii aina :) Mä syön niitä usein nopeina arkilounaina.
PoistaTuohon kylkeen muutama siivu savulammasta, niin siinä on yksi pääsiäisruoka.
VastaaPoistaJoo, mainio idea :) Kiitos vinkistä!
PoistaPerunamunakas tuo aina mieleen nuoruuden Barcelonan, öisen iltapalan ja ensimmäisiä oivalluksia siitä että ruoka voi olla kiinnostavaa eikä vain polttoainetta :).
VastaaPoistaSi! Barcelonasta on mullakin paljon muistoja vaihto-opiskelu ajalta. Ja perunamunakkaasta tietenkin myös!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.