Sitruunaruohoa ja kanavartaita | Lemongrass Chicken Skewers
3/02/2016
Raikas ja aromikas
marinadi sitruunaruohosta ja inkivääristä vie arkisen kanaruoan
kohti kevättä. Pieni ripaus chiliä viimeistelee maun ja antaa
lämpöä maaliskuun alun pakkaspäiviin.
Innokkaimmat voivat
jo viritellä grillikautta näillä sitruunan raikkailla
kanavartailla :)
Reseptin
inspiraatiosta vastaa Donna Hay.
4 annosta
600g broilerin
luuttomia reisipaloja
2 sitruunaruohoa,
valkoiset osat
1 valkosipulin kynsi
hienonnettuna
1 x 3cm pala
inkivääriä raastettuna
1 rkl sokeria tai
hunajaa
1 rkl kalakastiketta
2 rkl öljyä
ripaus chilijauhetta
Reisipalat voi
kypsentää kokonaisina tai paloina. Leikkaa sitruunaruohot
mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Jätä kaikkein kovimmat puiset
osat pois. Yhdistä marinadin ainekset pieneen kulhoon ja aja
tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimelle tai vastaavalla. Hiero
marinadi hyvin broilerin paloihin ja anna maustua jääkaapissa 2 –
3 tuntia.
Kypsennä reisipalat
joko vartaissa tai sellaisenaan pannulla, uunissa tai grillissä.
Tarjoa lime- tai sitruunalohkojen ja mieleisten lisukkeiden kera.
In English
Recipe inspiration
from Donna Hay.
4 portions
600g boneless
chicken tights
2 lemongrass stalks,
white part only, thinly sliced
1 clove garlic,
finely grated
1 x 3cm piece
ginger, peeled and finely grated
1 tbsp sugar or
honey
1 tbsp fish sauce
2 tbsp oil
a pinch of chili
powder
To make the
marinade, place the lemongrass, garlic, ginger, honey, fish sauce and
oil in a small food processor. Process until smooth and transfer to a
large bowl.
Add the chicken to
the marinade and toss to combine. Refrigerate for 2 - 3 hours.
Thread the chicken onto skewers.
Heat a pan or
barbecue over medium heat. Brush the skewers with oil and cook for a
few minutes each side or until golden and cooked through. Serve with
lemon or lime wedges.
2 kommenttia
Donnalla on hyvät idikset, ja sulla hyvännäköiset vartaat. Slurps!
VastaaPoistaKiitti! Joo, hyvät on idikset :) Tämä on aika vapaa muunnos mutta kuitenkin..
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.