Chorizoa, fenkolia ja pastaa | Chorizo and Fennel Pasta
3/06/2016
Chorizon
paprikan ja savun aromit yhdistettynä kirpeän makeaan, rauhassa
kypsennettyyn fenkoliin on kokeilemisen arvoinen yhdistelmä. Eikä
tässä mene edes kauaa, puolessa tunnissa on valmista!
Fenkolin
ja omenasiiderietikan yhdistelmä on aluksi kipakka, mutta
rauhallisen kypsennyksen, suolan ja sokerin avulla maku kyllä
pehmenee ja syvenee, joten etene rauhassa ja hae maku kohdalleen.
Jos
lautasella on chorizoa ja pastaa, ei päivä ole ihan huono :)
Leppoisaa sunnuntaita!
2
annosta
2
rkl oliiviöljyä
n.
250 g fenkoli
n.
2 rkl omenasiiderietikkaa
1
– 2 tl tummaa sokeria
100
g chorizoa (kestomakkaraa)
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
½
punainen chili silputtuna
ripaus
kuivattua oreganoa
suolaa
ja pippuria
parmesaania
200
– 250g pastaa
Pese
fenkoli, poista kovin keskiosa ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kaada
pannulle noin kaksi ruokalusikallista öljyä ja kuumenna
keskilämmölle. Lisää fenkolit ja paista sekoitellen noin 5 – 8
minuuttia kunnes fenkolit alkavat pehmetä ja hiukan ruskistua.
Lisää
sokeri ja viinietikka pannulle. Sekoita hyvin. Alenna lämpöä ja
anna hautua pehmeäksi ja makeaksi, noin 10 minuuttia. Lisää
tarvittaessa hiukan vettä. Mausta varoen suolalla.
Keitä
pasta fenkolin kypsyessä. Varaa hiukan pastan keitinvettä ruoan
viimeistelyyn.
Siirrä
fenkoli pois pannulta ja jätä odottamaan. Pyyhkäise pannu kevyesti
puhtaaksi ja laita takaisin levylle. Nosta lämpöä ja lisää
pannulle kuutioitu chorizo. Ruskista pari minuuttia, alenna lämpöä
ja lisää valkosipuli ja chili. Mausta pippurilla ja oreganolla.
Sekoita hyvin ja kypsennä kunnes valkosipulit ovat pehmeitä, noin
viisi minuuttia. Lisää fenkolit ja valutettu pasta pannulle.
Lisää
pannulle tilkka pastan keitinvettä. Sekoita huolellisesti ja anna
kuumeta minuutti tai pari. Tarkista maku ja tarjoa heti raastetun
parmesaanin kera.
In
English
2
portions
2
tbsp extra virgin olive oil, plus extra, for drizzling
250g
fennel, thinly sliced
2
tbsp apple cider vinegar
1
– 2 tsp brown sugar
1
garlic clove, crushed
½
red chili, finely chopped
100g
cured chorizo, chopped
salt
and cracked black pepper to taste
a
pinch of dried oregano
finely
grated parmesan, to serve
200
- 250g pasta
Heat
2 tablespoon of the oil in a large non-stick frying pan over medium
heat. Add the fennel and cook for 5 - 8 minutes or until light
golden. Add the vinegar and the sugar and simmer for 10 minutes or
until caramelised. Add a spalsh of water if needed. Transfer the
mixture to a bowl and set aside.
While
the fennel is cooking, cook the pasta until al dente. Drain,
reserving some of the cooking liquid.
Return
the frying pan to medium heat, add the chorizo, garlic, oregano and
chilli and cook for 5 minutes. Add the fennel and stir to combine.
Season with salt and pepper.
Add
the pasta and cooking liquid to the pan and stir for 1–2 minutes or
until well combined. Divide the pasta between plates, drizzle with
the extra oil and sprinkle parmesan to serve.
2 kommenttia
Tää oli tosi hyvää! Teen kyllä toistekin! Ihana maku fenkolissa etikan ja rauhallisen kypsennyksen ansiosta :)
VastaaPoistaKiitos kommentista! Mukava kuulla että maistui :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.